Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Учители заплашиха с оставки, ако не преминат на дистанционно обучение
Автор: Екип Ruse24.bg 09:20 / 11.11.2020Коментари (23)873
© Plovdiv24.bg
С вземане на отпуски и подаване на молби за напускане заплашиха учители в изявление пред Българското национално радио, ако не бъде изпълнено искането им всички ученици от цялата страна да преминат на дистанционно обучение до края на календарната година като мярка срещу разпространението на Covid-19 в училищата, предава БНР.

Педагозите, обезпокоени от многото смъртни случаи на техни колеги с положителни Covid тестове и обединени във фейсбук групата "Учители за безопасно образование", определиха като неефективни и неадекватни последните мерки на министерствата на здравеопазването и на образованието за справяне с разпространението на заразата в учебните заведения.

"Масово колегите имат идея да напуснат системата, а това ще означава не присъствено, ами никакво обучение", предупреди Лилия Стоянова, учител по информатика в Трета природоматематическа гимназия във Варна.

Тя определи като неефективна анонсираната от здравния министър мярка - всички ученици в училища с над 20% заболеваемост да преминат към дистанционно обучение от четвъртък: "Да чакаме 20% доказано, симптомно болни, след като няма масово тестване, това не е решение. Ще чакаме да изгори на 20% къщата, за да извикаме пожарната. На всички е ясно повечето деца, особено по-малките, боледуват безсимптомно или с много леки симптоми, но те реално пренасят болестта и заразяват".

Критики в учителските среди има и към дадената от просветния министър възможност педагогическите съвети да задължават учениците да носят маски и в час, защото учениците използват маските често неправилно и така се губи ефектът от тях и защото не отчитат сериозността на проблема, особено най-малките от 1-ви до 4-ти клас.

"Всеки ден аз лично виждам как маски се захвърлят, маски има по пода, има под брадичката, дезинфектанти не се вземат. Децата трудно спазват каквито и да било мерки. Аз съм г-н Петров и преподавам по биология и здравно образование и по физическо възпитание и спорт в столично училище", каза друг учител.

По тези причини педагозите настояват за "преминаване към дистанционна форма на обучение, поне до края на 2020 г., след което вече плавно преминаване в присъствена форма при доста стриктно спазване на противоепидемичните мерки".

Още по темата: общо новини по темата: 11868
29.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ами ако се разболеят учителите нека да бъдат лекувани дистанционно.
0
 
 
Да напускат дали напуснали или на дистанционно резултатът е един и същ,децата нищо не научават!
0
 
 
Съкън веднага всеки плаши.Ами нулева година всеки в къщи в неплатени да видим до кога ще оцелеем. Брей стана кой на който може да навие няма грам толерантност от ничия страна.Срам
0
 
 
да си подадат оставка, така или иначе родителите учат и пишат домашни
0
 
 
Ако им спрат заплатите дали ще искат онлаин обучение нестава онлаин разберете моите децаса 7 клас и го виждам как ги изучават несам протиф законите но така немисла че децата ще научат нещо децата днес цялдвн чакаха да доиде на учителите кефа да влазат на линия извинявамсе но очителите трябва даги чакат там.
0
 
 
Добре де а маиките остават в къщи и без пари. На учителите ще се плаща Как ги мислят твзи неща?
-1
 
 
Надали някой ще заебе заплата от 1500 лева за 5 часов работен ден.
0
 
 
Когато един човек си отива от този свят,това най често е съпроводено с поетапното отказване функциите на жизнено-важните му органи(бъбреци,бял дроб, съдречна дейност и пр ).Тази държава отива към своя залез,защото вече нито политиците управляват,нито лекарите лекуват,нито учителите учат децата на добродетели.Ще останем в учебниците по история,като най търпеливата(овча) нация на всички времена.
0
 
 
Те, учителите са "куча марка", зраво ще държат докато умалеят! Ама като се натръшкат, вие "дървени философи" ще хапете джуки - "Що не ги опазихме?" и ще се чудите кой да я върши тая работа, а тя не е за всеки!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: