Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ути направи на пух и прах веганите, даде конкретни примери с усмивка
Автор: Екип Ruse24.bg 11:15 / 06.04.2018Коментари (7)1909
Пореден протест на веганите у нас се проведе вчера. Този път недоволството им е насочено към Българската православна църква. Те искат официално цървата да се обяви против жертвоприношенията на животни и да забравни на всичките си служители да ходят на жертвоприношения. "Не подкрепяме жертвоприношенията, това не трябва да се прехвърля в християнството. Защо трябва да отнемаме живот на едно живо същество?", настоя зам.-председателят на Българския вегански съюз Явор Карапетров пред Bulgaria On Air. Той подчерта, че хората могат да си набавят абсолютно всички необходими съставки и без консумацията на месо. 

"Когато хората са недоволни, излизат на протест и изказват своето мнение. Ако не подкрепяме насилието, наистина можем да не го подкрепяме", отбеляза Карапетров. "Бих искал да съм роден веган, но не съм. Осъзнали сме, че можем да живеем без да причиняваме насилие", каза още той и призова всички хора да се поставят на мястото на животните и да си представят страданието, което те трябва да изживеят.

На коренно противоположното мнение е готвачът и телевизионен водещ Ути Бъчваров. Цивилизациите се развиват, но и те са окъпани в своите грехове и изцапани с кръв, твърди той. 

"Едни хора са решили да изразят свое мнение - най-малкото това е обидно. Няма смисъл от агресия в това прекалено стресирано време. Не можеш да промениш статуквото и започваш да ставаш агресивен. Не можеш да отидеш и да кажеш на един свещеник - "Kе казвай молитва за курбан", коментира Бъчваров протеста на веганите.

"Веганството се превърна в страхотна мода, в която се включват все повече хора. Животните умират, защото такава е цивилизацията, такава е природата", посочи още кулинарят в "България сутрин".

Георги Челебиев е сред веганите, които не са се включили в последния протест. Той не подкрепя конкретната форма на протест, но и не я определя като крайна.

"Глупаво е веганството да се ограничава до кухнята. Няма нужда да убиваме животни за да се нахраним. Веганството е един от начините да причиняваме минимално страдание в света", сподели своята гледна точка Челебиев.

Вижте видеото с цялата дискусия!


Още по темата: общо новини по темата: 28
17.04.2018 »
11.04.2018 »
10.04.2018 »
08.04.2018 »
08.04.2018 »
08.04.2018 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Проблема в случая е, че Ути е дебел. Според мен трябва да викат фитнес инструктори на подобни интервюта, ама там проблема пък е, да намериш такъв, който може да говори свястно.
-1
 
 
Това са глупости, аз трябва ли да изляза и да карам хората да ядат месо? Или за стачкувам, че не ядат? И сериозно това ли е последният проблем на България, че него обсъждаме?
+1
 
 
То заради това сме на 1во място по инфаркт и, инсулти. Щото повечето хора мислят а и приличат на Ути.
-1
 
 
Достатъчно е просто да не им се обръща внимание. Няма как да не набира сила подобна група хора, когато всичко навсякъде гърми, че някой някъде протестира за нещо. Верно е, че сега са годините на глупавата толерантност, но колкото по-малко подиум за изява на такива човекоподобни, толкова по-добре. В крайна сметка и аз имам своите виждания за много неща, но не тръгвам да ни натрапвам публично. Дотам ни докара криворазбраната цивилизация и демокрация: да се обясняваме защо ядем месо, яйца и пием мляко.
0
 
 
Абсолютно НЕПОЗНАВАНЕ на Словото Божие! Жертвоприношенията в Стария завет са символ на Христовата жертва. Толкова по-зле за поповете, ако още ги практикуват!
+1
 
 
Ути, измисли рецепта с вегани, да ядем. Аз ще ти ги хващам и чистя.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: