Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Увеличават лимита за безконтактните плащания
Автор: Екип Ruse24.bg 13:01 / 26.03.2020Коментари (0)637
©
Mastercard увеличава лимита за безконтактни плащания в 29 държави в Европа. В България той става 100 лв (от 50 лв). България е сред шампионите по навлизане на безконтактни плащания, със почти 100% безконтактни терминали и около 80% безконтактни карти на пазара.

75% от всички трансакции на Mastercard в цяла Европа вече са безконтактни. Това увеличение на безконтактните лимити означава, че клиентите и търговците скоро ще могат да извършват и получават повече от своите плащания бързо и сигурно, без да е необходимо да въвеждат ПИН код или да използват пари в брой.

В някои държави, като Великобритания, Ирландия, Естония и Полша, промяната ще бъде наложена за постоянно, а други ще я предложат временно, за да помогнат на потребителите да пазаруват лесно и с минимален риск от докосване на различни повърхности по време на световната пандемия. Увеличения в региона има в Северна Македония и Албания. ПОС терминалите в магазинната мрежа ще бъдат актуализирани поетапно през следващата седмица.

Трябва да се има предвид, че увеличенията се случват и по време на навлизане на новата Европейска директива PSD2, която ЕС налага от септември 2019 г. за всички безконтактни плащания във физически търговски обекти. Тази мярка ще осигури на потребителите защитени плащания, като изисква въвеждане на ПИН при безконтактно картово плащане, когато правим 6-та поредна безконтактна трансакция или когато общата сума на безконтактните ни трансакции, за които не сме въвели ПИН, достига 300 лева (кой от двата критерия се прилагат зависи от банката издател на картата).

Очаква се до 31 март 2020 г. всички ПОС терминали да съответстват на новите правила, но изключения в преходния период могат да се случат и да бъде необходимоопределени трансакции да се случват контактно .






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: