Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Узаконяват износването на чужди бебета
Автор: Екип Ruse24.bg 10:17 / 20.09.2010Коментари (1)945
© Ruse24.bg
Жени над 25-годишна възраст с едно родено вече дете, здрави физически и психически, ще имат право да износват и раждат бебетата на семейства, в които съпругата не може да износи плода. Това предвижда законопроект за заместващите майки, както ще се наричат те занапред у нас. Проектът вече е обсъден от депутати и представители на неправителствените организации. Предвижда се горната граница на заместващите майки да бъде 43 години, като яйцеклетката и сперматозоидите ще са задължително на фактическите родители. Те обаче, трябва да имат сключен граждански брак.

Двойките, живеещи на семейни начала, но без подпис в гражданското, няма да могат да наемат жени за износване на децата им. От новата възможност за сдобиване с бебе ще могат да се възползват всички български граждани или поне единият от съпрузите да е български гражданин, и дори чужденците с постоянно местожителство в нашата страна. За услугата утроба под наем обаче ще могат да кандидатстват само жени, които по медицински показания не могат да износят дете. Право на сурогатна майка няма да имат тези, които искат друг да им роди детето, за да не си развалят фигурата.

За да не се превърне сурогатното майчинство в професия и начин за печелене се обмисля вариант, според който една жена да не може да износва чуждо дете повече от два пъти.

Законопроектът за сурогатното майчинство ще допуска по изключение донорство за жени, претърпели онкологично заболяване, каза депутатката от "Атака" Калина Крумова. Тя обясни, че законопроектът се бави, защото в последния момент са се появили група жени, които са били оперирани от ракови заболявания.

Те успешно са се преборили с коварната болест, но при тях една евентуална бременност би могла отново да отключи това заболяване. За да могат и те да бъдат включени към законопроекта за заместващото майчинство, се оказа, че в момента абсолютно целият законопроект трябва да бъде пренаписан, обясни народната представителка.

По думите на Калина Крумова заместващото майчинство е нова стъпка в начина на мислене и в законодателната уредба в България. Бездетни български двойки са между 20 000 и 25 000 евро, което прави около 50 бона в лева, за да им износят чужди жени бебетата в чужбина, припомни председателката на фондация "Искам бебе" Радина Вълчева. Толкова струват утробите под наем в Украйна, където няколко клиники практикуват съвсем легално т.нар. сурогатно майчинство, съобщи председателката на фондация "Искам бебе" Радина Велчева. В тази сума влиза както самото имплантиране на оплодената яйцеклетка, така и ежемесечните акушеро-гинекологични прегледи на сурогатната майка, нейната издръжка и уреждането на документите на новороденото и неговите биологични родители. Най-често това става в Украйна, където утробите хотели за чужди бебета са напълно легализирани със закон. Преди наемането им, двете страни подписват специален договор в лицензирана клиника, заверен нотариално. Осемнадесет са към момента акушеро-гинекологичните заведения там, които предоставят такива услуги.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
v moito sarce nikoi ne sprq,pusnah te teb,vqrvai v tova!mnogo ranih i s mnogo igrah,no kakto s teb s nikoi ne bqh!
на 21.09.2010 г.
0
 
 
и ще стане една...да носиш бебе 9 месеца и след кава ей така с лека ръка да го предадеш на верно родители,законни,ама ти какво си в случая-вземаш парите и как ще успокоиш съвестта си?аз не бих могла...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Бум на коклюш в България
План за възстановяване и устойчивост на България
България и Войната в Украйна
Евроизбори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: