Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ужас! 22-годишен изверг причини мъчителна смърт на котка, наказанието изуми
Автор: Стоян Маджиров 16:21 / 18.07.2019Коментари (0)648
©
Районна прокуратура – Разлог е сключила споразумение със защитата на подсъдимия П.Г. (на 22 години) от с. Годлево за извършени от него престъпления по чл. 325б, ал. 2, т. 2, пр. 2 и пр. 3, вр. ал. 1 от НК и по чл. 354а, ал. 5, вр. ал. 3, т. 1, пр. 1 от НК. Обвинителният акт срещу него е бил внесен за разглеждане в съда през м. май 2019 г.

П. Г. живее в къща в с. Годлево. В съседство с неговия имот е разположен този на С.Г., която отглеждала котка. Домашното животно обитавало както дома й, така и нейния двор.

Сутринта на 19.03.2019 г. жената заминала за Гърция, като преди това се уверила, че котката й е добре. На същия ден подсъдимият П.Г. бил в двора на къщата, когато забелязал съседската котка, която била на негова територия. Тогава той хванал животното с ръка, включил камерата на мобилния си телефон в режим "запис на видеоклип“, след което поставил апарата на земята. Насочил го по такъв начин, че в обсега на периметъра на заснемането да влиза дървен труп с подпряна на него брадва. Г. оставил котката на него, взел брадвата, вдигнал я и нанасяйки удар с нея опитал да отсече главата на животното. Не успял да стори това, тъй като котката помръднала и острието на брадвата попаднало в дясната й предна лапа. По този начин на животното била причинена открита костна фрактура, като крайникът останал да се държи единствено на неотрязаните кожа и мускул. След нанесения удар котката се отскубнала от Г. и избягала.

По-късно същия ден, чрез профила си с имената "П.Г.“ в социална мрежа "Фейсбук“, подсъдимият публикувал създадения клип в затворена група в мобилното приложение "Месинджър“, озаглавена "Лудите хора“. В нея младият мъж участвал заедно с други лица от с. Годлево. Видеоматериалът бил видян от дванадесет участници в групата, в това число ненавършили пълнолетие.

Седмица по-късно след този случай, стопанката на котката С.Г. видяла, че животното е цялото в кръв и дясната му лапа е срязана. По време на преглед, извършен от ветеринар, било установено, че котката се намира в много тежко състояние и леталният изход е неизбежен.

На 31.03.2019 г. животното починало, вследствие на сепсис, предизвикан от оток и гнойно възпаление на засегнатите с брадва тъкани.

Десет дни по-късно подсъдимият Г. бил в Районно управление - гр. Разлог във връзка с извършваща се проверка по сигнала за причинената смърт на котката. Там той заявил, че в дома си държи наркотично вещество – коноп (марихуана). При посещение на къщата му то било доброволно предадено с протокол. Общото му тегло е 1,11 грама, с активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 33,7%.

Наказателното производство срещу подсъдимия П.Г. е приключило с одобреното от съда споразумение, сключено между страните по делото. За извършените от него престъпления му е наложено наказание "лишаване от свобода“ за срок от единадесет месеца с тригодишен изпитателен срок. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Изграждане на Национална детска болница в София
Почина актьорът Матю Пери
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: