Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
В Добрич отбелязват Деня в памет на загиналите мотористи
Автор: Пламена Николова 14:50 / 03.09.2019Коментари (0)684
©
За четвърта поредна година BMM (Българска мотоциклетна медия) и социалната мото кампания “Ние сме хора, не “донори", инициират отбелязването на Ден в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. По традиция този ден се отбелязва в третата неделя на м. септември и през тази година ще е на 15 септември.

В град Добрич, началото ще бъде поставено в 13:00 часа в двора на храм "Света Троица“ , където пред паметника на загиналите по пътищата ще бъде отслужен молебен за загиналите мотористи. След богослужението мотоциклетистите ще тръгнат към лобните места на загиналите си приятели и съмишленици, където ще поставят венци и ще отдадат почит. 

Този ден е "черен ден“ за мотосредите и техните близки, и провеждането му е и апел към всички участници в пътното движение за по-голяма толерантност и отговорност.  

Мотоколоната ще премине през следният маршрут: църква Света Троица – ул. Васил Левски – ул. Хан Аспарух – бул. Добричка епопея – бул. Трети март – околовръстен път 97 - бул. Добруджа - околовръстен път 97/71 – ул. Войвода Димитър Калъчлията – бул. 25 Септември – околовръстен път 97 - бул. 25 Септември – ул. Простор – Гробищен парк - ул. Простор – бул. 25 Септември - бул. Трети март – ул. Сан Стефано - ул. Св.Св. Кирил и Методий – ул. Райко Даскалов. Очаква се временно затрудняване на движението по това трасе, като организаторите апелират гражданите за разбиране, имайки предвид характера на провежданото мероприятие. 

15 Септември е и светла дата за Добрич и региона. Мотообиколката ще завърши на паметника на Генерал Колев, за да се отбележат 156 години от рождението на великият българин Генерал  Иван Колев. 

" На 15 септември 1863 г. в бесарабското село Бановка, създадено от български преселници е роден великият Генерал Иван Колев. По време на Първата световна война (1915 – 1918) генерал-майор Колев първоначално командва поверената му дивизия, след което на 23 март 1916 е командир на 1-ва конна дивизия, като от 7 май същата година е инспектор на конницата. Под негово ръководство тя взема участие в настъплението на Трета армия в Добруджа по време на Първата световна война при Куртбунар, Кочмар, Карапелит, Добрич, Топрахисар, Текиргьол, Кюстенджа, Черна вода и Мачин, пленявайки хиляди неприятелски офицери и войници. Освобождава цялата Добруджа, до делтата на река Дунав.“ 

Шофирайте внимателно, някой ви обича!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: