Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
В Струмяни ще бъде обсъдена концепцията за разширяване на транспортната свързаност с РСМ и пътя до ГКПП "Клепало"
Автор: Екип Ruse24.bg 11:16 / 15.04.2024Коментари (0)798
©
На 22 април в с. Струмяни ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за "Подпомагане и разширяване на транспортната свързаност с Република Северна Македония“. Водещ партньор в разработването ѝ е Агенция "Пътна инфраструктура“. Срещата се организира от Областен информационен център – Благоевград във връзка с процедурата за кандидатстване по Приоритет 2 на Програма "Развитие на регионите“ 2021-2027.

Дискусията на 22 април е от 11 ч. в Народно читалище "Будител-1997“ в с. Струмяни.

АПИ участва в концепцията с проект за доизграждане на отсечката до бъдещия ГКПП "Клепало“ и основен ремонт на част от път III-1008 Струмяни - Микрево - Раздол - Клепало - граница Северна Македония. Разработени са два варианта на трасе. Единият предвижда изграждането на около 8,5 км от път III-1008 в участък, започващ приблизително преди отклонението за с. Колибите до бъдещия ГКПП "Клепало“ и основен ремонт на 2,3 км от третокласното трасе, в участъци при селата Раздол и Клепало. Във втория вариант е заложено строителство на нова отсечка с приблизителна дължина 10 км, от път III-1008 в участък, започващ приблизително преди отклонението за с. Колибите и завършва до бъдещия ГКПП "Клепало“, като се реконструира 305 метра от съществуващия път III-1008.

С реализацията на проекта ще се модернизира републиканската пътна мрежа в област Благоевград и ще се повиши безопасността на движение. Ще се подобри транспортната мобилност на територията на Югозападен регион и трансграничната свързаност на България с Република Северна Македония, ще се осигури по-добър достъп на хора и стоки до единния европейски пазар, ще се стимулира развитието на туризма и инвестициите в региона.

Общата индикативна стойност на концепцията е 72 041 471 лв. с ДДС. С реализация ѝ значително ще се подобри и модернизира републиканската пътна мрежа на територията на област Благоевград.

До 30 април всички граждани могат да се запознаят с концепцията и да попълнят кратка онлайн анкета, чрез която да я подкрепят или да направят коментари или възражения. Получаването на широка обществена подкрепа е едно от задължителните условия концепцията да бъде одобрена за финансиране.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Бюджет 2024
Академичната общност излиза на протест
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: