Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
В биатлона отличиха най-добрите през годината
Автор: Екип Ruse24.bg 16:54 / 21.12.2022Коментари (0)931
©
На стилно тържество Българска федерация по биатлон отличи най-добрите състезатели през годината. Европейският шампион Владимир Илиев и двукратната участничка на олимпийски игри Милена Тодорова са №1 в биатлона у нас за 2022 година. При мъжете, подгласници на Илиев са Антон Синапов и Димитър Герджиков. 

35-годишният Илиев обяви, че не мисли за отказване от биатлона и не му е далечна мисълта и за участие на още една Олимпиада. При дамите призовата тройка допълват Даниела Кадева и Мария Здравкова. На церемонията присъстваха спортисти, треньори, заслужили деятели и легенди на този спорт.

Президентът на Българска федерация по биатлон Атанас Фурнаджиев поздрави призьорите и изтъкна промените към по-добро в последните месеци.

"Благодаря на всички, които допринесоха за просперитета на нашия спорт през годината. Поехме федерацията в труден период. Може да си представите за каква липса на средства ставаше въпрос, нямаше възможност да се провеждат тренировки на националните отбори. За много кратко време успяхме да осигурим екипировка и добри условия за подготовка. Закупихме нови мишени, асфалтирахме трасета.

Вече имаме нови допълнителни спонсори, в момента кандидатстваме за европейски лиценз, който ще ни позволи домакинства на големи състезания, а нашата легенда Екатерина Дафовска вече е в управата на Международния съюз по биатлон. Имаме голям потенциал, виждате тези деца, които вече постигат успехи, те имат своите първи медали и купи. Нашата цел е да им осигурим оптимални условия за подготовка, както и екипировка. Тя е изключително важна за спорта. Чакаме резултатите.

България ще има своите нови шампиони. Целият Управителен съвет работи активно за развитието. През годините съм помагал на много спортове и винаги съм стоял близо до спорта. Тази година я приемете като нулева. Вече имаме подходящ екип и екипировка, както и място за тренировки.

Резултатите ще дойдат. Тепърва предстои да се направи оценка на работата на новия треньор," каза още Фурнаджиев, преди да пожелае весели празници и успешна Нова година.

Свое послание към присъстващите и бъдещите си наследници отправи и олимпийската шампионка от Нагано 1998 Екатерина Дафовска.

Още по темата: общо новини по темата: 30
22.03.2024 »
09.02.2024 »
23.12.2023 »
18.11.2023 »
17.02.2023 »
27.01.2023 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: