Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
В парламента пак стана горещо
Автор: Екип Ruse24.bg 16:42 / 11.02.2021Коментари (2)655
© БГНЕС
Отказът на независимия депутат Павел Шопов да сложи маска в парламента нагорещи страстите в пленарната зала. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева няколко пъти направи забележка на народния представител, а квесторите дори му осигуриха служебна, но той не пожела да я сложи. 

Малко по-късно Шопов взе думата от трибуната на Народното събрание. Той заяви, че актовете за нарушаване на противоепидемичните мерки в парламента не трябва да му се изпращат по адрес, а да му се връчват лично на работното му място пред представители на медии. 

В този момент председателстващият заседанието Емил Христов му спря микрофона и го помоли да напусне пленарната зала. След отказа му да слезе от трибуната, Шопов беше наказан – отстраниха го за едно заседание на парламента. 

Скандалът обаче не приключи, а дори напротив – разрасна се. Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски нападна колегите си от БСП заради същата причина -  не носели маска. 

"Никой не може да нарушава заповедите на правителството - другото е анархия и в този случай комунистическа. Тук мога да ви изброя половината днес или са без маски, или маските им са под носовете. Мастит професор излезе с маска под носа. "Г-н председател, от тук насетне българското Народно събрание е длъжно да въведе железни мерки. Не може цял ден тук, в тази зала, да има човек без маска. Хора да си свалят маските", заяви Гърневски, цитиран от "Фокус“. 

Последва отговор от левицата. Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България“ Георги Свиленски поиска Гърневски да бъде отстранен за поне три заседания заради обида. 

"Спас Гърневски е олицетворение на упадъка и падението на парламента - искаме отстраняването му поне от три пленарни заседания. Поведението на г-н Гърневски е рецидив в пленарния живот в 44-ото Народно събрание. Неведнъж сме правили компромис и на председателки съвет за поведението на г-н Гърневски и това, че му прощавате два-три пъти днес вече стигна своя връх, когато от място ясно и публично всички го чуха, включително и камери и медии да обиди народен представител нееднократно, председател на парламентарна комисия", каза още Свиленски. 

Искането беше отказано от Емил Христов с мотива, че вече е наложено наказание. Депутатът от БСП Иван Ченчев възрази и обяви, че социалистите не са съгласни заседанието да продължи, докато Гърневски е в пленарната зала.

Този скандал не е прецедент. След като стана задължително носенето на предпазни средства на обществени места, депутатите вече няколко пъти спорят за нарушаването на мерките в парламента.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Павката Шопов ако съм в парламента къде го сваря ще му пърдя и ще му лъхам на чесън. Миризлив,ушат ченгел. А ония баджанака на рЕзидента що не иди да се оплачи на настоящия е*ач на ексТалпата му. Чичо Гърни ги пляка по социалистически ;)
0
 
 
шопов е доказан идиот!биФФш кАмсАмолски секретар!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: