Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
В затвора било по-хубаво - нямало жена, която да ти подвиква
Автор: Цвети Тончева 15:23 / 23.03.2021Коментари (0)798
© Plovdiv24.bg
С разпит на свидетел и на подсъдимия Тодор Велиев продължи делото срещу тримата цигани, които ограбиха и пребиха възрастна жена в Белозем, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Извършителите Тодор Велиев, Атанас Радев и Ангел Василев бяха доведени в съдебната зала.

Свидетелят Методи, който е бил съкилийник на Тодор в затвора, доста цветущо обясни на съдията по делото, че му харесва да си стои там. По-хубаво било, отколкото навън, тъй като никой не му нарушавал спокойствието. Той каза, че когато е там, може да си пие необезпокояван кафето, да си гледа телевизия и т.н. и няма кой да му подвиква така, както това прави жена му. Разказът му искрено развесели дори съдията. "Ами вътре няма жена да ме нервира, има си вътре телевизор, спортувам си. Това, че имам пороци - имам, навиците са друго", посочи Методи.

Той разказа още, че Тодор му споделил за кражбата от бабата, тъй като са били в една килия. "Тошко дойде при мен. Няма баща, майка му е тежко болна. Преди това са го осъдили на 7 години затвор за кражба на кон. Каза, че е обвинен за грабежа на някаква баба в Белозем с още момчета, които му прехвърлили вината, обвинили го за кражба на печка, бойлер и дърва. А той 60 кг с мокри дрехи, няма и кола. Как ще ги носи тези печка, бойлер?", попита Методи.

Адвокатът на Тодор поиска да се напише писмо до сектор "Криминална полиция" и да се установи кой отговаря на името "Герганко" от полицията, за която говори пострадалата баба. Според адвоката това е Гергана Симеонова, която е шеф на отдел "Грабежи" в Криминална полиция. Да се види и какви са контактите, които тя е имала с пострадалата преди привличането на обвиняемите като такива, поиска още адвокатът. "Считам, че този разпит има значение по същество за изясняване на степента на обективната истина по разследването", каза той.  Съдът прие всички искания.

87-годишната баба Атанаска от село Белозем бе нападната и обрана в къщата си на 8 февруари 2020 година. При нападението единият от мъжете съборил възрастната жена на земята. При падането тя счупила бедрото си. Другият извършител опрял нож в гърлото на жената и я заплашил, че ще я заколи, след което тримата започнали да претърсват къщата. Изнесли бойлер, два телефона, микровълнова фурна, пари в размер на 100 лева - всичко на обща стойност 265 лева, от къщата на 82-годишната баба Атанаска. След обира жената е настанена в болница.

След кражбата, в района на община Раковски се проведе мащабна полицейска акция, при която бяха задържани 42 души. На място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи.

След разследване, което продължи няколко месеца, тримата извършители бяха разкрити - Ангел, Тодор и Атанас. Оказа се, че и тримата имат предишни криминални прояви.

Още по темата: общо новини по темата: 3
18.05.2021 »
03.02.2021 »
04.06.2020 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: