Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
ВАС постанови: Боян Найденов също излиза от списъка "Магнитски"
Автор: Екип Ruse24.bg 13:37 / 12.10.2021Коментари (0)334
©
Тричленен състав на Върховния административен съд нареди да бъдат премахнати данните на Боян Найденов от интернет страниците на Министерство на финансите и Национална агенция за приходите във връзка със Списъка на физическите лица по смисъла на т. 1 от Решение № 441 от 04 юни 2021 г. на Министерски съвет на Република България. По същество това означава, че Боян Найденови е вторият човек, който излиза от "списъка на списъка“ "Магнитски“, след като миналия петък брат му Цветомир Найденов беше изваден от него по решение Върховния Административен съд. Двамата братя бяха включени в българската версия на Списък на физическите лица, които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите на Министерство на финансите. Същите никога не са били част от списъците "Магнитски“ на Министерство на финансите САЩ.

Още в момента на излизането си в българския списък преди повече от 118 дни, братя Найденови отправиха тревожен сигнал към редица институции, че включването им в българския "списък на списъка“ е тревожен сигнал за върховенството на закона в България и дава много опасна обратна връзка към надигащото се гражданско общество. В писмото се посочваше, че те са прекратили всякакви отношения със засегнатите от закона “Магнитски" лица и че още от март 2020 г. не са съдружници, акционери, управители и членове на управителни органи във фирми със засегнатите от списъка на САЩ лица.

Много преди мерките по закона “Магнитски" братя Найденови демонстрират ясно несъгласието си с методите на Васил Божков и излизат от съдружие от общите им фирми. Действията, които предприеха срещу него доведоха до разкриване на злоупотреби, които костват на България приблизително 700 милиона лева загуби.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: