Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
ВМРО: Призоваваме за нулева миграция и право силите на реда да използват оръжие при охраната на границите
Автор: Екип Ruse24.bg 11:50 / 08.11.2022Коментари (0)370
©
Призоваваме за нулева миграция и право силите на реда да използват оръжие при охраната на границите. Това се казва в позиция на ВМРО, изпратена от пресцентъра на партията.

"Нелепо, недопустимо и направо престъпно е държавата да допусне поредната жертва на униформен служител на реда при охрана на границата ни от нелегалния мигрантски натиск. Това е третият полицай в рамките само на два месеца, който губи живота си, защитавайки националната сигурност от "бедните майки с деца“, буквално прегазващи защитните съоръжения и минаващи през телата на униформените служители на реда.

Колко бусове с млади, здрави мъже от Афганистан, Иран и Ирак бяха хванати само за няколко месеца? А колко преминаха безнаказано? Какво стана с онези, които бяха заснети да преминават през отрязаната ограда с пикап? Държавата мълчи!", се изтъква в позицията.

"Няколко сълзливи споменавания по телевизиите, купчина цветя, положени от колегите, и тлеещи свещи, поставени от близките, за да помнят Йордан Илиев и Атанас Градев. Това е тъжната истина. Това остана. Това ще стане и днес, след бруталното убийство на служителя на "Гранична полиция“ от с. Голям Дервент.

Отменени са честванията на празника на Национална служба полиция и в селото, в което мигрантските набези са ежедневие, ще дойдат министри и висши служители на МВР и ще поднесат съболезнования. И отново цветя и свещи. И след три дни – отново нищо. Мълчание.

На фона на всичко това партиите в 48-ото НС позорно се боричкат за надмощие и за кокала, който ще им осигури достъп до милионите от Плана за възстановяване. Без мисъл за народа, за държавата, за сигурността.

Вместо жалки показни консултации и взаимни нападки, този парламент трябва в спешен порядък да гласува промени в законите, даващи пълното право на служителите на реда, които охраняват границите на България, да използват огнестрелно оръжие при изпълнение на служебния си дълг. Жива сила и техника от Българската армия трябва спешно да се включи при охраната", добавят от ВМРО.

"Нито популистките законопроекти за връщането на хартиената бюлетина, нито мантрите за еврото са на дневен ред днес. Днес на първо място трябва да е териториалната цялост и оцеляването на българския народ в каскадата от кризи.

Това го говорим от година и половина. Реакция – никаква. А позорното бездействие на ГЕРБ, ПП, ДБ, БСП, Възраждане, ДПС и Български възход коства животите на невинни мъже. Това позорно бездействие застрашава живота и здравето на стотици хиляди български граждани, изложени на безконтролните набези на нелегалните мигранти.

Парламентът говори разпалено за войната и оръжията, които трябва държавата да предостави на Украйна. Говори за солидарността на Европа. А къде са сега българските военни и солидарността на ЕС, когато по нашата граница, която е и външна за Европейския съюз, се води война с нелегалната миграция?

Ето това е пример за двойните стандарти на ЕС. Това е пример за лицемерието на евро-либералните бюрократи и техните послушни марионетки в българския политически живот.

Ние от ВМРО категорично казваме – Нулева миграция, право на стрелба с огнестрелно оръжие на униформените, незабавното включване на жива сила и техника от БА по границата. Трябва да се прилага бързо съдебно производство по чл. 356, ал. 1 от НПК за делата за незаконно преминаване на границата. Нужно е и иницииране на спешни разговори с ЕК за задействане на механизмите за защита на външните граници на Европейския съюз и предотвратяването на незаконния трафик на мигранти", коментират от партията.

Още по темата: общо новини по темата: 68
16.02.2024 »
06.02.2024 »
14.12.2023 »
13.10.2023 »
12.10.2023 »
12.10.2023 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: