Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ваня Червенкова със смразяващ разказ от Тибет: Видях как смъкват трупове!
Автор: Екип Ruse24.bg 22:43 / 30.05.2024Коментари (0)1126
© Инстаграм
"Видях как смъкват труповете от маршрута", разказва бизнесдамата Ваня Червенкова, която е била свидетел на смъртни случаи на екстремно приключение по Тибетските планини. Разказът й е смразяващ с подробностите си!

Бизнесдамата е била част от поклонничеството на най-свещената планина на света хребета Кайлаш, където хиляди хиндуисти, будисти и джайнисти от цял свят правят обиколка около планината пеша, която се счита като свещен ритуал - свещената Кора.

Бизнесдамата е била част от поклонничеството на най-свещената планина на света хребета Кайлаш, където хиляди хиндуисти, будисти и джайнисти от цял свят правят обиколка около планината пеша, която се счита като свещен ритуал - свещената Кора.

Ваня Червенкова споделя също, че, това да има жертви по пътя около Кайлаш, не е нещо необичайно. 

"Статистическите данни сочат, че средно в годината по времето на Свещената Кора умират по 20 души", споделя притеснителни данни тя и допълва още един зловещ факт: "Индийците пък смятат, че ако умреш тук, директно отиваш в Рая. Някои идват умишлено да умрат около Кайлаш, затова през последните години им е разрешено да правят Кората единствено индийци с чужди паспорти.

Обиколката около шестхилядника, който е забранен за изкачване, е дълъг 53 км с най-висока точка 5700 м и денивелация на маршрута над 1000 м! Ваня е извървяла целия път пеша, както всички други поклонници, освен това преди това се е готвела доста време за свещената обиколка.

"Дълги години се подготвях за това пътуване и едва сега се почувствах готова, за да се срещна с всички предизвикателства. Аз сбъднах своята мечта! Измолих се за каквото и за когото исках!"

Блондинката, която оцелява след брутална стрелба във Варна преди 21 години, е станала силно вярваща в различни духовни практики, но подчертава, че не прави този ритуал, за да смени религията си, а заради вътрешни убеждения и потребност.

"Тук съм не за да приемам тяхната религия, а за да осъзная част от тяхното учение и да си дам лично отговори на някои въпроси", казва Червенкова, която е минала по път, който съвсем не е бил безопасен, пишат от Шоу блиц.

"Всичко е адски просто и много мизерно, вонята е ужасяваща. Няма защо да идеализираме нищо, но никой тук не очаква и повече. Спим в тежки условия, но вечер сме без вода и светлина...", разказва за липсата на основни нужди в местата, където отсяда.

На свещеното място Ваня също сподели, че забелязва свръхестествени неща, които се случват около нея: "В пълнолунието спря да ми работи часовникът, снимките, които правя, излизат странни, получавам необяснимо главоболие. Дали е молекулата на духа, дали са древните сомати, дали това е писано... но всичко е анормално", завършва Червенкова, която е споделяла, че е имала допир с други измерения и преди.

Още по темата: общо новини по темата: 654
26.07.2024 »
26.07.2024 »
26.07.2024 »
26.07.2024 »
26.07.2024 »
26.07.2024 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: