Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ваня Джаферович с интересно интервю седмица след "Като две капки вода"
Автор: Екип Ruse24.bg 16:16 / 17.06.2017Коментари (0)982
©
Ваня Джаферович е бивш футболист, но в България се прочу след победата си в "Сървайвър-Камбоджа". След това стигна до второ място в "Биг брадър", а през последните три месеца го гледахме в "Като две капки вода". Той е първият участник в имитаторското шоу, който не се е занимавал досега с пеене и актьорство. Затова беше интересно да го видим как ще се справи с поставените задачи. От бутона на късмета му се паднаха да имитира образите на "Ред хот чили пепърс", Мария Илиева, Кирил Маричков, Люси Дяковска, Чъби Чекър и т.н. А ето какво сподели пред "Шоу" седмица след големия финал, където зрителите определиха Михаела Маринова за победител.

- Завърши пореден риалити формат с твое участие. Какво ново научи този път? 

- Разбрах, че мога и да пея. Досега това нещо беше скрито за мен (смее се). Да ти кажа честно, това е най-вълнуващият формат, в който съм участвал. Досега никога не съм се занимавам с пеене и актьорство, не знаех как ще се справя. Направих израстване и видях, че мога да правя и други неща. Излизам с много позитиви от този формат, може би с най-много от всичките формати, в които съм участвал.  

- Нямаше ли страхове в началото, тъй като си единственият участник, който не е в сферата на изкуството? 

- Много се чудих дали да приема поканата за "Като две капки вода". Даже исках да откажа, но с жена ми го обсъдихме. Тя ме увери, че пея добре - вкъщи обичам да го правя, и бих могъл да се справя с имитацията на някои образи. Дъщеря ми Леа също се изкефи, като разбра, че имам оферта за това предаване. Най-много заради детето и жена ми се навих да участвам. За мен беше голямо предизвикателство и исках да видя дали ще успея да се справя и в този формат. Казах си, че ще дам всичко от себе си да не се изложа и да се представя добре.  

- С ДесиСлава сте приятели още от "Биг брадър", но успя ли да се сприятелиш с останалите участници? 

- С Деси се познаваме от предишното ни участие в риалити формат, с Миро също се знаем. Бяха ни нужни само няколко лайфа, за да се сприятелим всички и да си станем близки. 

- Кой беше твоят фаворит в шоуто? 

- Люси, Михаела и ДесиСлава направиха нещо невиждано. Според мен обаче, най-трудните образи се падаха на Люси Дяковска - от Аксел Роуз до Тодор Колев. Всеки имаше своите върхове и образи, с които не се представи толкова добре. Трите момичета ми бяха фаворити и исках една от тях да спечели. Миро също не беше по-назад - забавен и интересен. Финалът беше вълнуващ и тръпнахме в очакване да видим какво ще се случи. Аз обаче очаквах битката да се води между Михаела и Деси, както и стана.  

- Успяхме да те видим в образа на Кристиано Роналдо. Лесно ли ти беше да се превъплътиш в образа на голямата футболна звезда?  

- Със Станимир Гъмов (в образа на Меси - б.а.) излязохме да направим шоу. Не беше от тежките и трудните изпълнения. На сцената се появихме с една топка - какво му е трудното?! Роналдо не пее, нали?! (смее се) 

- А жена ти ревнуваше ли те от по-близките контакти с балета, особено по време на изпълнението на песента на Криско, когато те награбиха на сцената? 

- Чак да ревнува - не. В клипа на Криско има дори по-хард сцени, ние направихме по-лек вариант. Жени познава момичетата от балета и знае, че те си вършат работата. Мисля, че не е било толкова вулгарно и по никакъв начин не съм се изложил и злепоставил жената до себе си. Една нормална постановка, колкото може да е нормална за такъв клип...  

- Дъщеря ти, която те гледаше от първия ред в публиката на всеки концерт, какво споделяше с теб след това? 

- Много се кефеше. Хареса всичките ми образи. Всяка седмица учеше песните с мен и най на сърце й е "Бягство" на "Авеню". Може би съм я репетирал тази песен повече, защото беше първа и имах повече време за подготовка. Съответно и Леа я е пяла повече, научила я е и не спира да си я тананика вкъщи. 

- Уроците с Етиен Леви вероятно изкараха от теб неподозиран певчески талант... 

- Разбира се! Преди да започнем да работим заедно въобще не бях на това ниво, на каквото бях на последния лайф. Имам огромно израстване, което се дължи на Етиен. Той ме научи да пея, да не ми трепери гласът, да съм сигурен в себе си. Въобще не очаквах, че ще се справя толкова добре с песента "Сбогом" на "Сигнал". Данчо Караджов е специфичен, много труден за имитиране, но с помощта на Етиен и Милица Гладнишка нещата се получиха супер.

- Валери Божинов малко те засенчи с неговото изпълнение на "Трепни"... 

- Валери няма нищо общо с това, което направих аз в шоуто. Той се е снимал как пее някаква песен - всеки може да го направи. Аз му се кефя. Стана за подигравка, но е свястно момче и няма лоши мисли към никого. Играел е в достатъчно добри отбори, спечелил е толкова много пари и ако иска да се забавлява и иска да пее - нека го прави.  

- Ти пък се оказа фен на Лепа Брена. Нещо повече, като малък си бил влюбен в нея?  

- Когато съм бил 4-5-годишен, тя беше голяма звезда в Югославия. Ходихме да гледаме всичките й филми и концерти. Всички момчета бяха влюбени в нея. Това беше нормално, защото като млада беше ослепително красива и все още е. Стана ми готино, като разбрах, че ще гостува в "Капките" и че ще ме гледа. Досега аз съм я гледал, но никога тя мен. Запознахме се в бекстейджа, много ми се изкефи и каза хубави неща за мен.  

- Фамилията ти е мюсюлманска - откъде идва и имал ли си някога проблеми с нея?  

- Бащата на моя баща напуска майка му. Като 3-годишен той отива да живее при баба си, тъй като майка му се оженила отново и родила две дъщери от новия си мъж. Цялото детство прекарва с баба си и решава да вземе нейната фамилия, затова сме Джаферович. Имам не само мюсюлмански корени, а също така католически и православни. Имаше война - мюсюлмани срещу католици, по това време моето семейство сме имали проблеми. Всичко това е на религиозна основа. Като чуят фамилията ти, е много по-трудно да се издигнеш. Във футбола беше така - като чуеха, че съм Джаферович и израстването ми беше трудно. Пътят ми беше по-тежък, отколкото ако бях с някоя католическа фамилия. 

- Можем ли тогава да те наречем бежанец в България?

- Може и бежанец да съм, аз съм навсякъде. Хората ще кажат, че съм дошъл тук да работя. Но аз избягах от войната в Хърватска в търсене на по-добър живот и да следвам мечтата си - да играя футбол. Чувствам се добре в България, но съм наясно, че хората ме гледат като чужденец. Израснал съм в друга държава, слушал съм различни песни като дете. На мен една песен на "Щурците" няма да ми подейства така, както някоя песен от моето детство. Това не може да се промени никога. Но съм останал в България, защото ми харесва мястото и хората. Не е чак толкова лошо за живеене, както се твърди.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: