Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ваня Григорова смята, че ПП-ДБ и ГЕРБ ще направят сглобка в СОС
Автор: Екип Ruse24.bg 22:09 / 07.12.2023Коментари (0)488
©
Нормално по-рано днес да не се стигне до гласуване на председател на СОС, тъй като няма воля за водене на публични разговори. Това смята общинският съветник от БСП Ваня Григорова.

"В неделя имахме среща с представители на "Спаси София" и ДБ, там изговорихме част от нашите приоритети. Ако някой смята, че първо трябва да говори за постове, тогава не ние сме негов партньор. Утре имаме среща с представителите на ПП-ДБ-СС, за да се разберем какъв подход ще предприемем", заяви тя в Bulgaria ON AIR. 

"Избирателите не дадоха на никого властта еднолично да управлявали. Дори не излязоха достатъчно да гласуват на тези избори. Трябва да се водят разговори с всички групи общински съветници. Няма как да застанем просто зад личност. Инатът е от ПП-ДБ-СС. Договорката им е Терзиев да финансира кампанията и да бъде кандидат за кмет, а Бонев да отстъпи крачка назад и да стане председател на СОС. Тези лични уговорки не обвързват нас", каза още Григорова.

Според нея от ПП-ДБ и ГЕРБ искат да направят "поредната сглобка" в Столичната община и започват отново битката с миналото - с паметници и исторически дати. Нормално е да търсиш емоционална линия на сближаване, когато си толкова безпомощен. ПП-ДБ хем искат, хем не искат да са с ГЕРБ, посочи общинският съветник от БСП.

Григорова е на мнение, че ако има заплаха да загубим милиони, ако няма председател на СОС, има алтернативно решение - "да си изберем председател, да формираме комисия за доклад на кмета, да премине гласуване на заседание на СОС и този председател да си замине".

Оказва се, че държавата трябва да плати 1,6 млрд. лв. заради "Топлофикация-София", но трябват и средства за нейното модернизиране. По думите на Григорова е подаден проект за модернизиране към ПВУ, но той не е бил одобрен от правителствата на ГЕРБ или "Продължаваме промяната".

"Сега се покриват тези задължения, но управляващото мнозинство заявява, че мислят за концесиониране на дружеството. Ние сме против и няма да се поддадем на кухи обещания", изтъкна още гостът.

Още по темата: общо новини по темата: 542
05.04.2024 »
04.04.2024 »
17.03.2024 »
16.01.2024 »
03.01.2024 »
19.12.2023 »
предишна страница [ 1/91 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: