Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Варненец е първият българин, който се кандидатира на избори във Великобритания
Автор: Екип Ruse24.bg 17:24 / 23.02.2022Коментари (0)382
© NewsBG
Лейбъристката партия на Великобритания обяви номинациите си за съветници в местните избори, които ще се проведат през месец май 2022 година в Обединеното кралство. 

Нишан Джингозян от Варна ще бъде кандидат в лондонския район Енфийлд. Ако бъде избран, ще стане не само първия общински съветник от български произход в тази страна, но и един от малкото европейци на такава позиция, съобщава NewsBG. 

Местните избори в Обединеното кралство ще се проведат на 5 май 2022 г. Те ще включват избори за всички общински съвети на Лондон и за всички местни власти в Уелс и Шотландия.

При обявяване на номинацията си Нишан Джингозян каза:

,,Не бих се кандидатирал за изборен пост във Великобритания, ако не се чувствах уверен, че притежавам знания и опит, които мога да предложа. Към това решение ме подтикна и  липсата на политическо представителство на българската общност в Обединеното кралство. Над 320 000 български граждани живеят във Великобритания, а нямаме представителство на политическо ниво. Това е огромен проблем за общност, която изпитва определени затруднения в процеса на интеграция.

Често си припомням една мисъл на Далай Лама: “Ако мислиш, че си твърде малък, за да притежаваш силата да промениш нещо, опитай се да спиш, докато в стаята има комар." 

Живея във Великобритания от 22 години. По-голямата част от професионалният ми път е в сферата на държавната администрация.  Работил съм за няколко от най-големите кметства в Лондон, а през последните години ръководя програми за социална интеграция на общности, определени като приоритетни от екипа на кмета на Лондон, както и от някои локални кметства в британската столица.

През последните две години ръководя голям проект в Енфийлд, Северен Лондон, който се осъществява с подкрепата на 18 училища и 15 партньорски организации. Работим активно и с българската общност в тази част на Лондон. Необходимостта от това да имаме възможност да участваме във вземането на политически решения, които пряко ни касаят, определено оказа влияние върху решението ми.

Признавам, че си задавах въпроса -  да си българин, кандидат за поста – преимущество ли е или недостатък? За съжаление, аз не разполагам с лобито, с което другите общности в Лондон разполагат. Познавам задочно още само един член на Лейбъристката партия, който е от България. Няма да мога да разчитам и на гласовете на българската общност в Лондон. В района, който представлявам, живеят много малко българи. 

За разлика от България, в Лондон ще е необходимо да убедя представители на 300 общности, че съм по-добър от другите кандидати и заслужавам да ми бъде гласувано доверие. Това е огромно предизвикателство.

От друга страна, подкрепата, която получавам от Лейбъристката партия, е неоценима. Представителство на всички общности е политика на тази партия, която стриктно се следва. 

Избирането ми  ще бъде  позитивен сигнал към цялата българска общност, че няма невъзможни неща и трябва да се борим за правото да бъдем представени на политическо ниво и гласът ни да се чува."

Нишан Джингозян е роден във Варна. Завършил е Техническия университет в морската столица и Кингстън юнивърсити в Лондон. Работи в системата на държавната администрация във Великобритания. Член е на работна група към Foreign and Commonwealth Office във Великобритания и на работна група към ПЕС - PES Migration and Integration Network.

Основател е на Българския център за социална интеграция и култура, Лондон.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: