Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Варненка застава начело на водеща европейска организация в Брюксел
Автор: Пламена Николова 08:57 / 18.06.2021Коментари (0)568
©
От началото на месец ноември професионалният път на сегашния изпълнителен директор на Фондация Карин дом – Мая Донева, ще продължи като генерален секретар на EASPD – Европейската асоциация на доставчици на социални услуги за хора с увреждания. Това е една от най-големите и разпознаваеми организации в света, що се отнася до социално включване, човешки права и равенство, съобщиха от Карин дом.

"За целия екип на Карин дом е огромна чест българка и то представител на нашата организация да поеме поста от досегашният генерален секретар г-н Люк Задерло. Г-жа Донева беше избрана за следващия генерален секретар на EASPD след селекция от вътрешен комитет, състоящ се от членове на EASPD и председателстван от президента на EASPD Джим Кроу. Нейното назначение беше потвърдено с единодушно одобрение от Съвета на EASPD", се посочва в информация, изпратена до Varna24.bg.

“За мен е голяма чест и огромна отговорност да поемем позицията на генерален секретар на EASPD в тези времена на възстановяване след пандемия. Миналата година ни научи на много ценни уроци, но най-важното от всичко беше, че трябва да сме единни и заедно, за да отстояваме своите ценности и мисия. Нека продължим да изграждаме по-добър свят за хората с увреждания и услугите, които ги подкрепят", споделя Мая Донева.

EASPD към момента е мрежа, функционираща в 40 държави с над 17 000 организации-членки и сериозна отговорност спрямо процесите за пълноценно социално включване на хората с увреждания и правенето на политики по темата. EASPD е ключов партньор на Европейската комисия, ООН и Европейския парламент.

През последните 4 години г-жа Донева е изпълнителен директор на Карин дом, терапевтичен център за деца със специални потребности във Варна, създаден от дипломата Иван Станчов преди 25 години. Като лидер на организацията, Мая Донева управлява екип от над 60 специалисти, работи активно, както на  национално, така и на европейско ниво за застъпничество и политики за децата със специални нужди. Мая има 15-годишен опит като активист за човешките права и политики за деца и младежи в риск. Майка е на три деца.

Наред с работата си в Карин дом, г-жа Донева е обучител на Европейския младежки форум от 2015 г. по теми, свързани с младежките права и социалното предприемачество. Г-жа Донева е основател и ментор на The Social Teahouse, социално предприятие, което осигурява дългосрочно наставничество и първа работа за младежи, израснали в институции. Чайната е едно от първите стартиращи предприятия на Балканите и в момента е едно от най-награждаваните предприятия със социална мисия в България.

Фондация Карин дом е неправителствена организация, която от 1996г. стартира работата си като Център за Социална Рехабилитация и Интеграция на деца със специални потребности. Мисията на Карин дом е да подпомага приобщаването и включването на децата със специални нужди и техните семейства, чрез професионални услуги, подкрепа и повишаване степента на общественото съзнание. Екипът от специалисти на Карин дом подкрепя годишно над 300 деца и семейства от Варна и страната. Основните дейности са терапия и рехабилитация, ранна интервенция и интеграция, обучения и застъпничество, стимулираме доброволчеството.

В началото на годината Карин дом стартира свой дългогодишен проект – строителство на нова сграда за терапевтичен и обучителен център. Плановете на организацията са още следващата година строителството да бъде финализирано и изцяло преместена дейността. Карин дом има амбициозни планове да създаде изключително функционално пространство за квалифицирана терапия на деца със специални нужди и  модерен обучителен център, подкрепящ специалистите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Европейски избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: