Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Варненско семейство готово да се самозапали пред съда, за да защити единственото си жилище
Автор: Екип Ruse24.bg 17:10 / 02.10.2018Коментари (0)1388
© Ruse24.bg
Семейството, за което Varna24.bg разказа в материала "Банка докара варненско семейство до просешка тояга, адвокати и ЧСИ ги довършиха", е готово на крайни действия, за да защити единствения си дом, в който се грижи за дете с аутизъм.  Хората са отчаяни от непрестанните атаки на частен съдебен изпълнител, който периодично прави опити да въведе във владение купувач на имота, закупил апартамента на ниска цена при трети търг, въпреки че текат процедури и оспорвания от страна на собствениците на жилището.  

Припомняме, че до това положение се стига, след като преди години семейството се вижда в невъзможност да заплаща високите вноски по кредита, теглен от банката за закупуването на апартамента. След известно забавяне се стига до съдебни дела с банката, намесването на колекторски фирми и частен съдебен изпълнител. Докато хората се опитват да възстановят правото си да погасяват дългът си, имотът им е обявен за продан и продаден на смешна цена след трети търг.  От тогава започват атаките на частния съдебен изпълнител да освободят апартамента, в който те се грижат и за дете с аутизъм. Частната съдебна изпълнителка не подбира средства и сезира дори отдел "Закрила на детето“,  че момченцето може да остане на улицата, защото жилището ще бъде отнето. Благодарение на адвокат Петър Николов детето е спасено от настаняване в социален дом и върнато на майката, но семейството продължава да живее и се грижи и за майката, и за синът й в единственото жилище, което има и да се бори за правото си да го запази.   

Хората са пуснали жалби до прокуратурата, десетки до съда не само у нас, но и в Страсбург, но са отчаяни, че помощ не идва от никъде. Затова са на път да предприемат драстични мерки и заплашват да се самозапалят пред варненския съд, за да им бъде обърнато внимание. Ето какво още  споделиха те:

"В нашия случай нещата стигнаха до там, че предстои пореден въвод на купувача на нашия апартамент в жилището ни, докато все още съдът не се е произнесъл окончателно по нашите жалби и оспорвания. Служител на ЧСИ Даниела Янкова ми се обажда, че ако не се отзовем на датата в жилището те ще извикат ключар, за да ни отстранят от апартамента. Така бях предупреден по телефона", разказа мъжът. 

"Върху нас се упражнява системен натиск и тормоз за освобождаване на единственото ни жилище, а в това време текат съдбини процедури, оспорвания, в прокуратурата има заведени жалби за проверка. Тези проверки текат и все още никой не се е произнесъл. Според адвокатката, която се бори за правата ни, този въвод, който ЧСИ иска да направи, е напълно незаконосъобразен с оглед на продажбата на жилището, която те са направили в разрез със законодателството. Тази продажба на единственото ни жилище е незаконна. Освен това то е продадено на трета продан за жълти стотинки. Има решение на съда, според което банката, от която теглихме кредита за закупуването на жилището, е загубила ипотечното право над жилището. Имаме заведено дело за това, че банката е продала на колекторска фирма събиранено на дълга без да бъдем оведомени и сме продължавали да внасям вноски по кредита си. При тази първа цесия без наше знание банката губи това ипотечно право върху жилището. ЧСИ би трябвало да знае за това падане на ипотеката, но въпреки жалбите в съда тормоза продължава.", сподели и съпругата на варненеца, теглил кредита преди години.  

Семейството пита:

"Трябва ли да стигнем до крайни действия, да посегнем на живота си, за да ни обърнете внимание и защитите правата и интересите ни, да се докаже че тази продажба и действията на ЧСИ са незаконосъобразни? Нали съдът е независим, защо при нашите жалби реагира неадекватно и съдиите си затварят очите. Как бихме могли да се защитим, след като никой не иска да види незаконосъобразността на тази продан. Ако има доблестен и честен съдия би трябвало да ни помогне! 

Досега всяка наша жалба се определя като недопустима. Има европейски закони и клаузи, които трябва да се прилагат в България, но явно не се прилагат. Ние вярваме в българското правосъдие и призоваваме, ако има все още честни съдии във варненските съдилища, а то със сигурност има такива, нека да реагират и защитят правата ни. ЧСИ Даниела Янкова побърза  да впише купувача на дома ни в имотния регистър, с което целеше да ни парализириа и приключи с нас. До момента не иска и не я интересува нашето становище. До момента няма разговор, а само натиск да освободим жилището. Ние имаме петиция в европейския парламент и в европейската комисия сме пуснали жалби, обърнахме се и към евродепутата Емил Радев за съдействие. Нужно ли е да се обесим или запалим пред варненския съд, за да ни обърнат внимание?"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: