Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Важно е да го знаете! Изроди търгуват със сърненца, продават ги за 5 лв.
Автор: Екип Ruse24.bg 13:55 / 06.06.2018Коментари (10)1394
Фондация "Дивите животни" алармира за нещо фрапиращо, което става все по-често срещано у нас. Вижте за какво да имате предвид:

В последните няколко седмици стана ясно, че в нашата страна цари тотално незнание по отношение на поведението на сърните и това, че оставят малките си да лежат сами, докато се хранят те наблизо в гората. Доста хора се подлъгват по това, че намират само малкото сърне и го мислят за изоставено, а взимайки го те реално го отнемат от майката.

Липсата на информираност не е обаче най-страшния проблем, обричащ много малки сърнета на гибел или живот в плен.

Вчерашния случай показа далеч по-страшната реалност, а именно това, че има хора, цели групи, които целенасочено претърсват гората за малки сърнета. Имахме непотвърдена информация, че нещо такова се случва в някои села около София, но до този момент не се беше потвърдила. Вероятно се случва и в другите райони на страната.

Малката Нели е само на ден. Пъпната връв не е изсъхнала още. Тя е само килограм живот, но вече е средство за печалба за някой.

Вчера мъже предлагащи за продажба гъби, са предложили на човека, който се е спрял заради гъбите, да купи малко сърне за 5 лв. Представете си, отварят ти плика и питат "Искаш ли го и това за 5 лв?!" и ти онемяваш. Новороденото сърне лежи тихичко в локва от урината си в найлоновата пазарска торба и съдбата му е тенджерата или домашен любимец на някой...

След последвалата схватка, сърнето е взето и предадено на нас, а човекът спасил сърнето от печалбарите е с травма на китката, не знаем за сега колко сериозна. Новородената Нели дълго ще плаче за майка си, а майката ще я търси напразно...

Моля ви, ако забележите малко сърне в двор или Ви предложат за продажба или знаете че това се случва някъде и разполагате с конкретни факти, сигнализирайте Регионална дирекция по горите за съответния район. Горските имат право да конфискуват, да съставят актове и да налагат санкции за животни, които са ловни видове.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Работя за себе си,а щом работя,това е добре !
на 07.06.2018 г.
+1
 
 
Май пак некой си правят реклама... Кой ги е продавал и кога?! Може би е е бил некой извънземен
0
 
 
Това не е за български новини. Такива сигнали трябва да се пращат на bild, the guardian, bbc, cnn. Някой най-накрая да я освободи тази страна от руско робство и да стане нормална държава. Кой идиот би продал малка сърна за 5лв, и кой идиот пък би я купил, за 500 грама месо да унищожава вида. Това е олигофрения, която дори в Близкия Изток и Африка не се среща често.
0
 
 
В никакъв случай не сигнализирайте служители на Горското! Те са биз-бизе ("дупе и гащи") с бракониерите! Но на кого да подавате сигнали, не знам и не мога да ви препоръчам, защото всички са навързани като свински черва... Аз лично бих купил за 5 лева невръстното и беззащитно животинче, само и само да го спася от затриване, а на продавача бих му пожелал да му приседне печалбата и да му отвлекат детето или внучето...
+3
 
 
Що няма снимка и на "гъбарите" ?! Не са фотогенични и негатива ще е прекалено бял ли? 90% само един бял негатив може да стори такова нещо и то за 5 лева
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: