Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
¬ажно съобщение от BILLA, Kaufland, Lidl, Mr. Bricolage и T MARKET
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 12:25 / 22.10.2020 оментари (6)425
©
¬ъв връзка с нараснали€ брой заразени с Covid-19 в Ѕългари€, членовете на —дружението за модерна търгови€ (—ћ“) - BILLA, Deichmann, dm, Kaufland, Lidl, Mr. Bricolage, ProMarket, T MARKET, јванти, ‘антастико и ’иполенд, призовават за стриктно спазване на приетите мерки срещу разпространението на вируса, които търговските вериги отговорно прилагат. “ака ще се гарантират здравето и сигурността както на хората, пазаруващи в магазините на големите търговци, така и на техните служители.

“ърговските вериги апелират при посещени€ в магазините клиентите да следват инструкциите за безопасност, поставени на видни места; да използват препаратите за лична дезинфекци€, разположени на входовете на обектите; задължително да разполагат с предпазни маски, тъй като в противен случай н€ма да бъдат допуснати вътре; да се съобраз€ват с инструкциите на служителите по сигурността и ако се наложи, търпеливо да изчакват на входа, за да не се получава струпване на хора; да спазват определените посоки на движение и дистанци€ от поне 1,5 метра от останалите клиенти както при пазаруване, така и при изчакване на касите; по възможност да плащат с банкови карти вместо с пари в брой; да не посещават магазини, ако усет€т неразположение или грипоподобни симптоми.

„леновете на —ћ“ са осигурили: дезинфектанти за посетителите; пропускателен режим, с който да се гарантира оптимален брой клиенти в магазините; лични предпазни средства за служителите Ц маски, ръкавици и шлемове; прегради на касите и в секторите за директно обслужване на клиенти като щандове за месни и млечни продукти, за топли храни и деликатеси. ѕоне два пъти дневно се извършва ц€лостна дезинфекци€ на търговските, касовите и складовите зони, на количките и кошниците за пазаруване.

ѕровеждат се и регул€рни инструктажи и проверки на спазването на предписани€та на здравните власти, внимателно се следи за служители с грипоподобна симптоматика, а част от компаниите въведоха и PCR тестване и раздел€не на хората в централните офиси и логистичните центрове на екипи.

¬ изпълнение на мерките за безопасност водещите ритейлъри у нас продължават да работ€т в т€сно сътрудничество с министерствата на икономиката и здравеопазването и други ключови представители на държавната администраци€. ќще преди в Ѕългари€ да бъде регистриран първи€т случай на заразен с Covid-19 беше сформирана работна група, в ко€то се включиха министърът и заместник-министърът на икономиката и мениджмънтът на големите търговски вериги, а на по-късен етап се присъединиха и министърът на здравеопазването и членове на негови€ екип.

¬ периода на карантината денонощно беше обмен€на релевантна информаци€, б€ха обсъждани потенциални рискове пред доставките на хранителни стоки и своевременно б€ха решавани възникнали казуси. Ѕлагодарение на това ефективно партньорство и особено на подкрепата от страна на тогавашни€ заместник-министър и насто€щ министър на икономиката г-н Ћъчезар Ѕорисов, в Ѕългари€ не беше допусната продоволствена криза, а рафтовете на магазините б€ха зареждани не само със стоки от първа необходимост, но и с всички останали най- търсени от българите продукти.

¬ насто€щата ситуаци€ на нарастване на бро€ на заразените, търговските вериги за€в€ват готовността си да продължат т€сното сътрудничество с държавната и† местните администрации, базирано на добрите практики, доказали сво€та ефективност. ќт полза за българските потребители е вс€ка м€рка за безопасност в търгови€та на дребно да бъде съгласувана с бранша. Ќапример, фиксирането на максимален брой клиенти, които се допускат в магазините независимо от площта им, следва да бъде съобразено с търговската площ на различните обекти, ко€то варира от 100 кв. м до повече от 5 000 кв. м. ѕри липса на диференциран подход н€кои от магазините ще бъдат препълнени, а други ще останат полупразни. ¬ този случай добра практика би било бро€т на клиентите да се определ€ според площта на магазина, например 1 клиент на 10 кв. метра. — цел ефективно прилагане на мерките, от полза би било въвежданите стандартизирани и централизирани правила, да бъдат прилагани локално без тълкувани€, за да се избегне хаос в системата и затрудн€ване на търгови€та в цели региони.

„леновете на —ћ“ подчертават още веднъж сво€та готовност да запаз€т духа на сътрудничество и взаимопомощ в диалога с институциите за изпълнението на мерките срещу разпространението на Covid-19 и още веднъж призовават за търпение и дисциплина при посещени€ в магазините, за да може всеки клиент у нас да пазарува спокойно и при максимална сигурност за своето здраве.
ќще по темата: общо новини по темата: 7304
07.05.2021 »
07.05.2021 »
07.05.2021 »
07.05.2021 »
07.05.2021 »
07.05.2021 »
предишна страница [ 1/1218 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
„ета коментарите и се чуд€ - хората им об€сн€ват, че прав€т всичко възможно да им осигур€т безопасно пазаруване, а те ги псуват! ƒа не говорим, че служителите са си наши сънародници.
-1
 
 
≈*ете се в г*зъ! Ќе ви стъпвам в мизерните колонизаторски боклучарници. Ќ€ма и да стъпи!
-1
 
 
ќтказ от посещени€ в тези магазини.јко хората масово не ход€т там, ще обърнат палачинката.
0
 
 
¬тора стъпка който не е ваксиниран неможе да пазарува в биларЯШЕрЯШЕрЯ§£
-2
 
 
ние пихме вече презкурин ,така че за вашите мерки ни е през.....
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ћай 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
Ѕойни спортове
»збори за президент на Ѕ‘—
ѕарламентарни избори 2021 г.
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: