Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Вдигат двойно глобите за превишена скорост
Автор: Екип Ruse24.bg 14:52 / 23.10.2010Коментари (19)1636
© Ruse24.bg
От до 50 до 100% увеличение на глобите за шофиране с превишена скорост, предвиждат промени в закона за движение по пътищата, внесени от депутати от ГЕРБ, начело с председателя на транспортната комисия Иван Вълков, съобщи самият той пред Дарик. Двойно, на 20 лева, скача глобата за шофиране с превишение на скоростта с 10 км/ч над допустимата в населено място. От 250 на 350 лева се повишава санкцията, ако си карал с над 50 км/ч повече от позволеното.

Да отпадне санкцията за отнемане на книжката за три месеца при това нарушение, предлагат избраниците. Идеята им е свидетелството за управление на МПС вече да не се взима за месец, два или три, а за цяла година, но при системно нарушение на правилата.

"Първо е завишена глобата и то доста е завишена глобата. Казахме - минимум 50%. Втори път, ако направи нарушение в рамките на една година, тази глоба става двойна. От 300 лв. става 600 лв. Ако стане трети път, тогава се отнема книжката и то не за един месец или два, а направо за една година. Това е редът на глобата. Дава се възможност за плащане. Тук говорим само за превишена скорост, над 30 км. Знаете, че над 50 км всеки 5 км са с 50 лв. повишаване на глобата. Извинявайте, но това са много сериозни санкции", така аргументира поправките Иван Вълков.

В моментът, в който законът влезе в сила. Този електронен фиш може да бъде текстови, може да бъде и на монитен носител. На хартиен носител ще е в началният период, а в информацията, която имаме е, че КАТ имат възможност в тримесечен срок да въведат в действие тази система за работа, в този електронен вид - да има един общ единен център.

"Тук ни се предлага една новост, че санкциониран ще бъде собственикът на моторното превозно средство, когато бъде констатирано от техническо средство нарушението, тоест от камера - сниман си - санкциониран ще бъде собственикът. Тук се вменява едно задължение, че той трябва да каже кой е бил този, който е нарушил. За мен това е една абсурдна юридически теза. Има още едно противоречие - когато е констатирана превишена скорост от водача с техническо средство, ти плащаш само глоба, защото ще получиш електронен фиш. Когато те засекат полицаите, не само, че ще си платиш глобата, но ще ти отнемат точките, които се полага по точковата система. Аз питам каква е разликата в нарушението?", е мнението на бившия транспортен министър Петър Мутафчиев от левицата.

Източник: Дарик







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вдигнете максимално допустимата скорост на някои места ! Има един куп улици и булеварди където е пълна глупост влаченето с по 30-40км/ч. Че в тесните квартални улички няма как е ясно.100 градско си е за глоба, да, но има куп булеварди където може да се кара с 60-70 съвсем спокойно. . . 80'те години минаха преди 30 години. Нормалните коли е смешно да се карат с 40. Само че сега със завишените глоби ши****те катаджии само ще си завишат тарифите - ако мислите че им се пишат актове за превишена скорост, се лъжете...
на 24.10.2010 г.
+1
 
 
бакшишите на катаджиите повишават ли се или остават както си бяха
+1
 
 
Ако българския парламент е европейски, щяха досега да направят глобите процент от декларирания доход в годишната данъчна декларация ? Така е в Европа, но тук това няма да стане , защото няма да гласуват срещу себе си ?
+2
 
 
Първо да направят изпита по теория европейски, за да пускат подходящи хора до практически изпит ? Сега всеки наизустил листовките, готов шофьор ? На пътя се чуди как да приложи картинките и цитатите от ЗДвП ? Кола 150 коня и едно магаре зад волана ?
-1
 
 
Удвоете глобите! Удвоете данъците за колите, данъците за апартаменте,от ЕВН да вдигнат още малко тока и водата да вдигнат малко, че е почти без пари,здравните осигоровки също че 15 лв пари ли са.Пък заплатите да ги намалят малко,че с тези големи заплати от 300-400 лв на мецес се чувстваме като баровци и изобщо живеем Хай лайф!НИЕ СМЕ РОБИ!
-3
 
 
ами да оправят и заплатите,не може да ни цедят като лимон.....да е......а и сбърканото управление на държавата
+4
 
 
"...Да отпадне санкцията за отнемане на книжката за три месеца при това нарушение, предлагат избраниците..." Мечтата на всеки закононарушител - караш както си искаш, хващтат те, плащаш и продължаваш да караш както си искаш. Ако не ти се плаща, карай си по правилата т.е като останалите "балъци".
0
 
 
Благодарв Ви. Нотрябва да се спазват пътните закони и правила.= 73 на вси4ки 6офъори. лек път и се опитайте да се доближете до кривата.
Пловдив е само наш! Вечно наш!
на 23.10.2010 г.
+3
 
 
Много малко са ги вдигнали - 20 лева глоба не е глоба.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: