Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Велинград и Банско най-търсени за 8 декември
Автор: Екип Ruse24.bg 13:24 / 21.10.2014Коментари (0)942
©
Офертите за студентския празник до сто лева са най-търсените в момента от младите хора, които ще разпускат на 8 декември извън столицата. Особено активни са първокурсниците и вече ангажират предимно двудневни пакети, споделиха туроператори. "Зайците" са и най-желаните клиенти, защото все още не са се разделили на компании и празнуват много хора организирано. Така с една заявка хотелиерите с добри оферти получават едновременно 80-100 гости. За да излезе празникът по джоба на младежите обаче често им предлагат да се настаняват по трима, че и повече в една стая. Отстъпката от лукса обаче изобщо не ги притеснява, сочи дългогодишният опит на хората от бранша.

По традиция интересът към Банско и Велинград е най-голям. В ски курорта най-често предлагат пакет от 2 нощувки, закуски и празнична вечеря за стотина лева. Към цената всеки хотел добавя екстри според възможностите си от ползване на басейн и парна баня до джакузи и отстъпки от цената на масажите. За да не скучаят младежите, има предвидена програма с дисководещи, които да ги забавляват до зори. Менюто в празничната вечер включва салати, бански специалитети на скара и десерти. Алкохолът предвиден в купона обаче е доста малко - 50 г водка и половин бутилка вино, но по традиция домакините разчитат да задоволят след това жаждата на гостите си с напитки на солени цени. Въпреки клопките, които залагат някои хотелиери, планинското градче е предпочитано заради близостта от студентите от няколко университетски центъра.

Въпреки, че до студентския празник 8 декември остава повече от месец, в някои хотели и семейни къщи за отдих във Велинград вече са направени първите резервации. СПА столицата на Балканите и на България е предпочитана дестинация за родните бъдещи висшисти, тъй като комплексите предлагат много процедури с минерална вода и още куп глезотии за младите хора, решили да прекарат една или две незабравими вечери в луксозен хотел или вила за гости.

В родопския град работят над 50 хотела и почивни домове, както и 140 заведения за обществено хранене и развлечения. Почти няма хотелски комплекс или почивен дом, в който да няма открит или закрит басейн, които стават любима атракция за шумните студентски купони. В 5-звездния СПА хотел "Двореца" единична стая струва 90 лв. Двойната тип мансарда е 130, а апартаментът 320 лв., като в него могат да пренощуват поне 5-6 души и така цената на човек пада до 50 лв. В Гранд-хотел"Велинград" стая за двама е 153 лв. В цените са включени и ползване на вътрешни минерални басейни, джакузи, топила, био сауна, финландска сауна и ледена стая.

Значително по-евтино е в семейните хотели в града, където двойната стая струва 50 лв., същата, но лукс, е 65 лв. В цената влиза и ползването на вътрешен и външен лечебни басейни с минерална вода и електромасажен стол. Тези от студентите, които пък са решили да не се охарчват твърде много за луксозни апартаменти или стаи в по-скъпите хотели, предпочитат къщи за гости или частни вили в трите квартала на курорта - Каменица, Лъджене и Чепино. Ако искат да разпуснат преди тежката изпитна сесия или от натоварената студентска програма, пенсионери-рехабилитатори предлагат цялостен масаж на тялото срещу 20-25 лв. в частните си студиа в градчето.

Най-масови сбирки и купони на академичната младеж се правят и край язовир "Батак" в курорта Цигов чарк, където студентите ангажират цели вили или малки семейни хотелчета за празника си.

Източник: в. "Монитор"


Още по темата: общо новини по темата: 46
09.12.2023 »
08.12.2023 »
06.12.2023 »
06.12.2023 »
02.12.2023 »
27.11.2023 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: