Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Вера Александрова: В книгата "Гърция: Непознатите Циклади" са включени непопулярни и труднодостъпни острови
Автор: Екип Ruse24.bg 12:55 / 29.06.2023Коментари (0)288
©
Книгата "Гърция: Непознатите Циклади“ първо трябва да се види и след това да се прочете. Снимките много по-силно, цветно и ясно пресъздават магията на всички описани места. Това каза журналистът и пътешественик Вера Александрова в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Тя разказа, че в книгата си е включила непопулярни острови. Те са достъпни само с ферибот, което ограничава туристопотока. "Умишлено се спрях на тях. Исках да са места, които изглеждат като на картичка, които са труднодостъпни, но това съхранява тяхната автентичност. Умишлено се спрях на острови, които нямат летище. Всички тези острови са достъпни само по вода, с изключение на два от тях, които имат вътрешен полет от Атина. Заложила съм на острови като Кимолос, Фолегандрос, Куфонисия, които не са толкова известни, но който ги посети, ще остане очарован“, заяви тя.

Тези острови пътешественичката е посетила през последните три години. "Избрах ги, защото са много специфични. Да речем Тинос – със своята църква, с архитектурата на селата, Сифнос, който е известен с вкусната си храна, или Куфонисия – с невероятните си плажове. Ако попитате гърците къде е най-прозрачната синя вода, те ще ви кажат точно Куфонисия“, допълни Вера Александрова.

Тя отбеляза, че лесният достъп до информация днес за различни туристически дестинации създава у хората определени очаквания и нагласи за тях, което малко или много изкривява очакванията им. "Ако човек отиде, гмурне се в приключението и буквално се изгуби, се случват много непредвидени, неочаквани и интересни ситуации. Важно е човек сам за себе си да открие онези места, които на него му харесват и отразяват неговия светоглед и начин на живот. Пътуването винаги е свързано с предизвикателства и винаги учи. Човек не трябва да се придържа към планове и графици, а да бъде малко луд и много смел“, смята тя.

"Има много красиви места, които трябва да се видят, но аз препоръчвам това да се случи извън сезона и човек максимално да следва собствените си инстинкти за красиви и екзотични места“, допълни Вера Александрова.

Премиерата на "Гърция: Непознатите Циклади“ е тази вечер в Клуба на пътешественика. "Ще разкажа повече, ще покажа повече снимки, които не намериха място в изданието. Ще разкажа защо избрах тези места, защо книгата е за Гърция. Исках да обвържа темата с лятото, със синьото море, синьото небе, вкусната храна и да провокирам хората да бъдат малко по-смели в действията си и да вкусят нещо непознато и малко по-различно“, разказа авторът на книгата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: