Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Вицепремиерът Пеканов изнесе лекция на Младежкия икономически форум
Автор: Екип Ruse24.bg 15:54 / 07.11.2022Коментари (0)418
©
"Бъдещето на Европа и еврозоната“ беше темата на лекцията на вицепремиера Атанас Пеканов, която той изнесе в рамките на четвъртия ден на Деветнадесетото издание на Младежкия икономически форум (МИФ) 2022, организирано от Студентския съвет на УНСС, съобщават от висшето учебно заведение.

"Университетът е сакралното място където ние се изграждаме като хора, където придобиваме знанията, които рамкират в общи линии живота ни напред. В университета капка по капка се гради бъдещата ви кариера, бъдещата ви експертиза и компетентност. Тук се гради науката и в частност икономическата наука, която дава решения на големите казуси и големите предизвикателства пред нас. Тя се гради както от най-известните икономисти, които публикуват във водещите научни журнали, така и от всеки малък въпрос на всеки един студент, който води до нови идеи, до нови изследователски въпроси, до нови тези и нови доказателства. Затова дискусиите, които правим тук рано или късно водят до решения и до това как изглежда нашия свят“, това каза на последния ден от форума вицепремиера Атанас Пеканов.

В хода на лекцията си Атанас Пеканов разясни структурата на Еврозоната, запозна присъстващите с историята на Икономическия и паричен съюз, Европейския механизъм за стабилност, фискалната рамка на Европейския съюз и нейните ограничения.

Вицепремиерът обърна внимание, че от години усилията са насочени към това общата валута да стане по-силна институционално и такива стъпки са предприети в последните две години – както приемането на Механизма за възстановяване и устойчивост, така и неконвенционалните мерки на Европейската централна банка (ЕЦБ) за засилване на общите отговори, вместо всяка страна да се оправя сама за себе си.

"За първи път в историята на Младежкия икономически форум имаме възможността в рамките на четири дни да се да се срещнем с изявени държавници, политици и бизнесмени, които да говорят пред студентската общност в Университета за национално и световно стопанство. Днешната тема е изключително интересна и актуална и вярвам, че ще породи ползотворна дискусия“, каза председателят на Студентския съвет при УНСС Ангел Стойков.

"Най-естественото място за провеждането на такава лекция и то в рамките на Младежкия икономически форум е точно тук в УНСС, защото ние искаме да дадем възможност на нашите студенти да усетят как реално се случват нещата, а не само на теория. Затова през последните две седмици по различни поводи тук бяха двама президенти, двама вицепремиери, няколко министри и още доста

хора, които са много активни и с висока тежест в обществото и в бизнеса“, подчерта ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

Доц. д-р инж. Лиляна Вълчева, председател на Съвета на настоятелите в УНСС и председател на Синдикалната организация ВОН-КНСБ при УНСС също приветства организаторите и участниците във форума и отбеляза, че това което се случва в ресора на вицепремиера Атанас Пеканов е "радост и за нас в системата на синдикатите на висшето образование и науката, следим много внимателно, защото отговаряте за една изключително надеждна, бъдеща устойчива дейност, която е добре развита в Плана за устойчиво развитие и възстановяване на нашата държава“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
49-ото Народно събрание
Специализирани полицейски операции в страната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: