Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Вигенин: Борисов е символът на една система на управление, която е вредна за България
Автор: Екип Ruse24.bg 11:25 / 17.06.2022Коментари (2)535
©
В следващите дни ще се спука и следващият балон - темата Северна Македония, която бе употребена по най-брутален начин от "Има такъв народ", за да оправдае своите въртеливи движения от последните седмици. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин в предаването "Преди всички" по БНР.

"Категорично няма да има вдигане на ветото. Каквото и предложение да дойде от френското председателство, то предстои да бъде обсъдено, но това не може да стане в следващата седмица. Имаме достатъчно време да видим дали то е добро за България, какви са следващите стъпки и да изградим стратегия. Няма никаква спешност по този въпрос", подчерта Вигенин.

"Злоупотребите с мнозинства никога не са довели до добър резултат и смятам, че гражданите ще оценят какви са били целите на този странен сговор между ДПС, ГЕРБ и "Възраждане". ИТН е изпълнителят на тази поръчка. Това е една разцепена група, която една част вероятно ще остане в това ново мнозинство, а другата ще продължи да се дистанцира, както направи вчера", добави още той.

Кристиан Вигенин посочи, че всички са признали, че отстраняването на Никола Минчев е политическо и то не е свързано с неговата работа, а новото мнозинство неуспешно се е опитало по бързата процедура да си назначи нов председател и да овладее окочнателно парламента.

"Това е един сговор между съвсем различни политически формации, където най-малкото общо кратно вероятно са интереси, които не са на повърхността", смята Вигенин.

Според него това, че управляващата коалиция е анти-Борисов не може да се обърне срещу нея, защото "Борисов е символът на една система на управление, която е вредна за България и тя сега прави опит за реванш."

Той припомни, че БСП се бори срещу тази система от години. "В движение се накачиха на този влак и други формации. Първа беше "Има такъв народ", както се оказа, очевидно с други намерения. Според мен целта на ръководството на "Има такъв народ", след като провали два парламента, а сега е напът да провали и третия, е била тази енергия за промяна да бъде унищожена, за да се даде шанс отново на статуквото. И мисля, че нито избирателите, нито всички колеги от "Има такъв народ" са съгласни да участват в този спектакъл", каза още заместник-председателят на парламента.

"Ние работим заедно, защото казахме, че ще изградим един нов тип държава. Този модел, който беше създаден от ГЕРБ, ще бъде променен и ще имаме истинска европейска демократична държава с ясни правила и с ясна конкуренция в икономиката - край на източването на средства от обществени поръчки и подхранването на олигархични кръгове с парите на гражданите", категоричен бе Кристиан Вигенин.

Той призна, че този процес е труден, но вече е започнал и сега предишната система се опитва да спре тези усилия. "Тук въпросът е как ще реагират гражданите - дали ще си вземат държавата обратно, или ще я дадат отново в ръцете на тези кръгове", отбеляза социалистът.

Още по темата: общо новини по темата: 556
04.09.2022 »
10.08.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/93 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
вагинин,да не забравяме - 1 долар= 3000 лева!И бих те пратил при Борисов на *среща*,но той нали е доказан курварин,на пе**ли не обръща внимание.И много поздрави от твоя *любим* Петко компютъра от Филибето.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: