Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Виртуални запознанства: Българка разкри любовни измами
Автор: Екип Ruse24.bg 11:11 / 26.04.2023Коментари (0)341
© Instagram
52-годишна българка, която в момента работи в Ирландия, е последната мишена на международни измамници, които използвали откраднати снимки на красив служител на круизната компания Carnival Cruise Line за онлайн запознанства в схема за онлайн запознанства, чрез която крадели пари от жертвите.

29-годишният Алесандро Чинкуини, който е известен в сайтовете за запознанства като Алекс Офицера се свързва с телевизионния канал News 6 през март 2022 г., след като научава, че снимките му се използват за заблуда на жени от Флорида до Индия.

Българката Ваня Димова също влиза в контакт с журналистите на News 6, след като вижда репортажите на медията в мрежата. Ваня твърди, че измамникът Алекс й е изпратил видеоклипове и снимки с пищни подаръци, включващи блестящ годежен пръстен.

От News 6 изпращат 15 въпроса на сънародничката ни, за да й дадат възможност да се подготви за интервю, направено със Zoom. Ваня Димова разказа, че се е запознала с измамника Алекс в Instagram на 26 март. Нашенката споделя, че разговорът й с Алекс бързо преминал от непринуден в романтичен.

"След два дни той ми каза, че е влюбен в мен. Всеки ден ми казваше, че иска да купи къща в България, където да заживеем заедно“, разкри Ваня Димова.

От своя страна Алесандро Чинкуини обясни, че измамниците не са спрели да използват негови снимки и увери, че никога не се е свързвал с Димова.

Ваня Димова изпраща на News 6 и гласово съобщение на мъжа, който се представя за Алекс в нета. "Обичам те, обичам те“, казва той на българката.

Ваня разказа, че гласовият запис е единственото доказателства, с което разполага. Тя никога не се е срещала лице в лице с измамника, нито е разговаряла с него с помощта на видеочатовете FaceTime или Zoom.

Нашенката се усъмнила в намеренията на Алекс, след като той настоял тя да плати разходите по доставката на подаръците. Той й изпратил разписка от Bank of America, за да докаже, че сметката му е замразена, пише "Телеграф".

Според Федералната търговска комисия, любовните измами само в САЩ възлизат на около 1,3 милиарда долара за миналата година, засягайки 70 000 мъже и жени.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: