Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Висок е 435 метра и е супер тънък
Автор: Екип Ruse24.bg 15:05 / 28.11.2022Коментари (0)405
©
Завършиха най-тънкия небостъргач в света. Новопостроената кула е с височина 435 метра.

Базираната в Ню Йорк фирма Studio Sofield разкри интериора на Steinway Tower, новопостроената кула с височина 435 метра с изглед към Central Park.

Съобщението бележи завършването на разкошната забележителност в центъра на Манхатън, която беше построена на място, заето някога от историческата компания за пиана Steinway & Sons.

91-етажният небостъргач, известен още като 111 West 57th Street, помещава 46 жилища на цял етаж и пентхауси.

Снимките, публикувани този месец от дизайнерите, показват разкошни фоайета, украсени с варовик, мрамор, почерняла стомана и кадифе, подове, павирани с димносив масивен дъб и оригинални произведения на изкуството на Пикасо и Матис.

Според Studio Sofield интериорът на Steinway Tower е проектиран така, че да напомня за величието на Позлатената епоха на Ню Йорк, период от края на XIX в. век, когато булевардите на града са били облицовани с величествените имения на барони-разбойници като Андрю Карнеги и Корнелиус Вандербилт. Улицата с тези сгради се намира в центъра на града, станала известна като "Редът на милиардерите“, казва CNN.

Интериорът на сградата включва 17-метров плувен басейн, разположен в изпълнена със светлина стая с прозорци от пода до тавана, заобиколен от редица палми. Има и модерен поглед върху легендарния бар King Cole в Ню Йорк, допълнен с декоративен балкон и персонализирани златни и сребърни стенописи.

Другите удобства включват частни трапезарии с кухня за кетъринг на главния готвач, голф симулатор и озеленена тераса.

Със съотношение височина към ширина от 24:1, Steinway Tower е описана от своите архитекти като "най-тънкия небостъргач в света“.

Фасадата на кулата включва блокове от теракот, материал, който изглежда променя цвета и текстурата си, ако се гледа на различни светлини и от различни ъгли.

Със своите 435 метра, това е и една от най-високите сгради в западното полукълбо, малко по-малко от две други в Ню Йорк: One World Trade Center с височина 541 метра и Central Park Tower с височина 472 метра.

Супер тънките небостъргачи, известни още като "кули молив“, се превърнаха в отличителни черти на силуета на Хонконг през 70-те години на миналия век. Оттогава много големи градове, сред които и Ню Йорк последваха примера.

Цените на жилищата в небостъргача в Манхатън, разработени от JDS Development Group и Property Markets Group, варират от 7,75 млн. до 66 млн.  долара.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: