Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Вижте Наръчника за директни плащания за Кампания 2024
Автор: Екип на Ruse24.bg 10:30 / 10.06.2024Коментари (0)1008
©
CAP4US

20 дни преди края на кампанията по заявяване на директните плащания на страницата на земеделското министерство вече е наличен Наръчникът Директни плащания Кампания 2024.

Това е основното ръководство, което може да улесни попълването на документите и заявяването на участие по интервенциите, които са включени в Стратегическия план за развитие на земеделието през тази година. 

Документът отразява промените в Стратегическия план, както и корекциите в няколко други важни документа - Закон за подпомагане на земеделските производители, Наредба № 3 от 10 март 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите под формата на директни плащания, включени в стратегическия план, за проверките, намаления на плащанията и реда за налагане на административни санкции и Наредба № 4 от 30 март 2023 г. за условията и реда за подаване на заявления за подпомагане по интервенции за подпомагане на площ и за животни. 



В Наръчника стопаните могат да намерят всички интервенции, които се прилагат в земеделието през настоящата кампания, като те са разделени в пет групи.

Първата група е Интервенции за подпомагане на земеделски стопани, базирани на площ, в която са представени основните интервенции за подпомагане, съобразени с площта на стопанствата. Тук могат да бъдат намерени правилата за прилагане на четирите базови интервенции - Основно подпомагане на доходите за устойчивост (ОПДУ), Допълнително преразпределително подпомагане на доходите за устойчивост (ДПОПДУ), Допълнително подпомагане на доходите за млади земеделски стопани (МЗС), Плащане за малки земеделски стопани (ДЗС).

Втората част на Наръчника включва Схеми за климата, околната среда и хуманното отношение към животните (Еко схеми), в която са представени осемте еко схеми, които се прилагат у нас. 

Третата група представя Интервенциите за подпомагане на земеделски стопани за селскостопански животни, в която са включени 10 интервенции за обвързано подпомагане на животните, както и Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството (ПНДЖ1) и Преходна национална помощ за овце-майки и/или кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ3).



Четвъртата група обединява Интервенциите за подпомагане на земеделски стопани за плодови насаждения, плодове и зеленчуци, като в нея са представени 9 интервенции за обвързано подпомагане в областта за сектор Плодове и зеленчуци, оранжерийното производство и отглеждането на плодове и зеленчуци в планинските райони. 

В последната част на Наръчника за директните плащания за Кампания 2024 стопаните могат да намерят правилата за прилагане на три интервенции - Обвързано с производството подпомагане на доходите за протеинови култури (ИПК), Специално плащане за култура – памук (Памук), както и Преходна национална помощ за тютюн, необвързана с производството (ПНДТ). 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg  

CAP4US







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: