Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Вижте цялата безпрецедентна 18-минутна реч на гневния Борисов
Автор: Екип Ruse24.bg 16:50 / 31.07.2021Коментари (1)1489
© Фейсбук
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Фестивала на етносите и багрите в Котел. Неочакваната визита събра около бившия премиер десетки негови симпатизанти, които се надпреварваха да се снимат и поговорят с него. После Борисов разгледа различните различните етноизяви на фестивала - ромски песни и танци, калайджийство и др.

Към номинацията на "Има такъв народ“ (ИТН) имам само една забележката. Това трябваше да бъде Слави Трифонов. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Котел. Той подчертач, че не познава кандидата им за премиер, но който и да беше, щеше да бъде тричан. "Има значение, че не е Слави Трифонов. Това разделение, което пося Радев, сега ще му се върне. Радев създаде етническа война вътре в политическите партии и няма излизане от това. Понеже политическата класа я няма вече, единственият шанс е Слави да излезе и да вкара ред. Моля го Слави да излезе и да събере лидерите на другите партии, за да съставят правителство“, призова председателят на ГЕРБ.

Борисов бе категоричен, че ГЕРБ няма да участва и е забранил на партията да контакува с тези, които правят правителство. "Даже ние ще излезем от залата, за да намалим кворума и да си изберат правителство. Решението е Слави да ги събере, да го закове и да вървим по някакъв начин напред. При трети избори ще бъде по-невъзможно да се състави правителство от сега. Между тях вече има недоверие и голяма омраза помежду им. Да си понесат отговорност за тази омраза, която посяха и да направят правителство. Единственият виновник за това положение е Румен Радев“, посочи Бойко Борисов. По думите му кандидатът за премиер на ИТН е безспорно симпатичен и ерудиран, но на този етап няма да има самочувствие да взима решения. "По-добре Слави да започне за 6 месеца и после да му даде властта, защото хората му имат доверие на него. В държавата цари хаос и безредие. По мое време имаше ред и винаги имаше отговорен. За хубаво и за лошо винаги беше отговорен Бойко. Сега Слави трябва да си поеме отговорността“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

"Радев успя в едно – раздели нацията, направи ни да се мразим. Сега Слави, след като разбра какво му направи Радев вчера – да му унижи кандидата за премиер и председателя на парламентарната група, какво ще каже? С кого ще управлява, ако отидем на избори?“, попита Бойко Борисов. Той обясни, че разделението, което кандидатът за президент Радев създаде между партиите е такова, че никоя от останалите партии няма с кого да управлява. "Радев сега е в паника, защото видя какво причини на държавата. Няма План за възстановяване, спряха магистралите и гепиха парите, провалиха ваксинациите.

Коварството на Румен Радев го видяхте всички. Сега Слави Трифонов услужливо се крие. Данъчен измамник беше назначен за шеф на данъчните. Друг много умен измамник, според неговите дружки, беше назначен от Радев за финансов министър. Цитирам казаното от Тошко Йорданов в парламента. Асен Василев вчера излъга, че има приходи в бюджета, а това са парите от "Хемус“, посочи Борисов. Той подчерта, че хората от Северна България трябва да знаят, че тези хора им взеха бъдещето и Румен Радев ги ликвидира.

Бойко Борисов бе категоричен, че се сгромоляса митът, че Румен Радев може да е успешен със служебното си правителство. "Тогава започнаха да натискат с Илияна Йотова ИТН да направи правителство бързо. В момента, в който Радев принуди Трифонов да излъчи човек, различен от него, му спретна протест. На мен това ми се случи на 12-та година, при ИТН се случва преди да са гласували правителството им. По фланелките и вида на протеста стана ясно, че зад него стоят Радев и Божков. Този президент повече не може да бъде президент.

Той така раздели хората. Неговите протестъри така унижиха Слави и хората му. На мен ми стана криво. Тези хора са избрани от народа, с какво прави ще ги псувате и ще им хвърляте яйца? На Слави му беше лесно да ни напада, но сега видя колко е важна полицията. Видяхте как ги бяха обградили“, заяви председателят на ГЕРБ. По думите му в такъв хаос в Европа никой не е попадал.

Борисов изрази възмущението си, че вчера вътрешен министър призна, че са се намесили срещу ГЕРБ. "ГЕРБ победи на изборите в България. Направиха машинациите в чужбина. Мая Манолова говори с 5,1%, все едно е победила ГЕРБ. С какво право? Христо Иванов вчера стана най-тъжният човек, като разбра, че няма да му дадат постове“, припомни лидерът на ГЕРБ. Бойко Борисов изрази увереност, че като гледа хората как му се радват и питат "кога ще се върнете и кога ще ги изметете тези“, значи ГЕРБ е готова за избори.


Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.08.2021 г.
-1
 
 
Тиквата защо още не е при бай Ставри?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: