Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Вижте как арестуват в леглото издирвания за жестокото убийство в Пловдив
Автор: Цвети Тончева 12:57 / 24.02.2023Коментари (0)589
©
Целият наличен ресурс на ОДМВР-Пловдив е бил привлечен в издирването и залавянето на извършителя на убийството в Пловдив, съобщи на брифинг старши комисар Васил Костадинов, директор на полицията, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В специализираната полицейска операция са участвали и специалните части, благодарение на което убиецът е бил установен и задържан след тридневно издирване.

На помощ се притекли и полицейски сили от съседните области Пазарджик и Стара Загора, разказа Костадинов. 

Извършителят е бил известен още рано сутринта на 20 февруари, но се е укривал, което е наложило активирането на целият ресурс на Областната дирекция на полицията. Претърсени са били всички места, които той посещава, били са затворени входно-изходните артерии на града. Претърсване е имало и извън града и областта.

Взето е било решение на 25 сутринта да се пристъпи и към блокиране на "Харман махала", където е извършено убийството, а той живее близо до мястото на престъплението. Махалата е била затворена и е започнала проверка от къща в къща, като са се проверявали всички жилищни помещения и постройки, където е възможно да се укрива. Междувременно, в хода на действията, е достигнала информация за конкретното място, където мъжът е бил задържан.

Той почти не е оказал съпротива, а и специалните полицейски части са провели безупречна операция по проникване в жилището, където се укрива, съобщи още Костадинов.

Убийството в "Харман махала" е станало след спор за 20 лева, съобщи наблюдаващият прокурор Мирослав Йосифов. 

Пострадалият е работел в Германия и е бил в града временно. След възникнал конфликт в заведение на 19 срещу 20 февруари, пред още трима свидетели, пострадалият нанесъл два удара на извършителя и го изгонил от заведението. След около 10 минути той се върнал, като носел със себе си нож с дълго острие. Започнал да обижда пострадалия. След това двамата се сборичкали на земята. Свидетелите се опитали да ги разтърват, но като забелязали ножа се уплашили и напуснали заведението.

Все още не е готова съдебно медицинската експертиза, но от това, което се вижда на пръв поглед, пострадалият е починал от кръвозагуба от дълбоката рана в областта на корема, която е засегнала вена и артерии, каза наблюдаващият прокурор Мирослав Йосифов. 

Извършителят е 48-годишен, с нисък социален статус, със завършен 4-ти клас и само 8 месеца трудов стаж. Има 22 криминалистични регистрации, три пъти  е осъждан, като последният път е през 2002 година.

При извършване на убийството той хладнокръвно е взел телефона на пострадалия и го е оставил в заложна къща, а парите е проиграл на хазарт. Взима и часовника му. 

За извършеното престъпление ще му бъде повдигнато обвинение за убийство, по мл. 115, за което законът предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години.


Още по темата: общо новини по темата: 3
27.02.2023 »
24.02.2023 »
20.02.2023 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: