Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Вижте какво идва от запад! В София сега е 5 градуса, в Пловдив - 19!
Автор: Екип Ruse24.bg 13:36 / 21.11.2022Коментари (0)386
© Plovdiv24.bg
Жълт код за дъжд е обявен за областите Монтана, Враца, София - област, Ловеч, Перник, Кюстендил, Смолян, Кърджали, Хасково, Търгавоще, Ямбол, Сливен, Разград, Силистра, Щумен, Добрич, Варна и Бургас за днес, показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Оранжев е кодът е за област в Благоевград, където се очакват валежи от дъжд с количества 35-50 mm, локално и повече. 

След обяд ще бъде предимно облачно, на места с временни разкъсания. Ще има валежи от дъжд, по-значителни в югоизточните райони. Възможни са гръмотевици. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад и ще умерен. С него ще нахлува студен въздух и в Западна България към 13.00 часа температурите са между 5° и 8°, в София около 5°. В останалата част от страната максималните температури са между 15° и 20°.

През нощта в Западна и Централна България ще има значителни валежи от дъжд, а през деня валежната зона ще се премества на изток и главно в югоизточните райони на места валежите ще са интензивни. По преминаването на фронта са възможни и гръмотевици. 

През нощта и преди обяд в Източна България и северно от планините ще продължи да духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Утре, отначало в западната част на Дунавската равнина, а до края на деня навсякъде, ще се обърне от северозапад и ще нахлуе сравнително по-студен въздух.

Сутрешните температури ще са сравнително високи между 8° и 13° - около 9°, през деня ще достигнат 11°-16°, в югоизточните райони до 20°, но ще се понижават. След обяд от северозапад валежите ще спират, по-късно и облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На много места ще има валежи от дъжд, отначало само по най-високите части от сняг, но с понижението на температурите сняг ще вали и на по-малка надморска височина - над около 1600 метра. След обяд валежите ще отслабват и спират, привечер от запад-северозапад и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който по-късно през деня ще започне да се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 1°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, значителни след обяд главно в южните райони. Възможни са и гръмотевици. Ще духа умерен и временно силен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но след обяд ще отслабва.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: