Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Вижте кои са най-скъпите български плажове
Автор: Екип Ruse24.bg 11:29 / 04.08.2014Коментари (5)330
©
Класация за най-посещаваните плажове не се измерва само с данни от социологически проучвания. По-важното е, че богатите българи повлякоха крак и вдъхнаха увереност и на други хора, че Българското Черноморие може и да е добро място за ваканция. Днес има места, които вече имат собствено ноу-хау и верни туристи. Именно затова "24 часа" реши, че е време да покаже на кои места ходят богатите българи. Затова класира 10-те най-предпочитани плажа у нас и в чужбина.

Решаваща роля за оценката изигра и това, че хората, които посещават тези плажове, умеят да се забавляват. Иначе казано - там изобщо не е скучно. Класацията не претендира за изчерпателност. Дюни, Какао Бийч в Слънчев бряг, Ла Плая в Свети Влас, Оазис в Лозенец, Ривиера до Златни пясъци и Трейшън Клифс в Калиакрия са сред 6-те плажа у нас, посочва в. 24 часа.

Какао Бийч в Слънчев бряг

Kакао Бийч е място, което обединява няколко заведения. И повечето хора ходят именно заради баровете, плажът е на второ място. Пясъкът вероятно е един от най-хубавите у нас - златистожълт и много ситен. В последните години обаче е замърсен. Причината са летните концерти на световните диджеи, които се организират на плажа. Другият минус, е че почти липсва свободна зона.

Голяма част от ивицата е заета с платени шезлонги и чадъри. Безплатни са само т.нар. барбарони - това са кресла в неправилна форма, които имат пълнеж от пуфове. Те са модерни от няколко години, но сега са голям писък. За да се използват обаче, е необходимо да се консумира напитка от бара на плажа. Предимно млади (между 25- и 35-годишни), но с възможности, са тези, които ходят на Какао Бийч. Не са семейни, дори са и необвързани. Отиват, за да се забавляват или да срещнат любовта. А там атмосферата предразполага.

Ла Плая в Свети Влас

Ла Плая (от исп. дума la playa - плаж) - т.нар. нов плаж в Свети Влас, е смайващо красива. Вероятно затова е притегателно място за туристи, а напоследък се е превърнала и в една от най-посещаваните локации от богатите българи. Плажната ивица в Свети Влас е много широка, дълга е около 1,5 км. Ла Плая е в края на пристанището "Марина Диневи".

Пясъкът там е жълт и много фин почти като прах, защото е изваден от морето. Толкова е чист, че има сертификат "Син флаг" - това е международна еконаграда, която оценява ивицата по 29 критерия. В България само 12 плажа са отличени с приза (другите са в Дюни, Созопол, Бургас, Поморие, Слънчев бряг и Албена). Ла Плая безспорно има и друго предимство - там се намира и вероятно една от най-просторните свободни зони на Българското Черноморие. В смисъл, че между брега на морето и първата редица шезлонги има около 3-4 м и там всеки може да си постави чадър и хавлия безплатно. Платените чадъри са сламени - под 10 лв. е цената за ден, толкова струва и шезлонгът.

Персоналът е коректен - ако човек реши например да обядва и след това да се върне отново на плажа, чадърът не се плаща втори път. Нискоалкохолните коктейли с ром са сред най-предпочитаните напитки на плажа. В последните години заведенията около морето предлагат и чиния с нарязани парчета диня или пъпеш. Всъщност именно те са сред най-поръчваните храни от менюто за плажа. По няколко пъти на ден по ивицата минава и мъж, който продава варена царевица - нещо, което не се е променила от години по Черноморието. Цената е 2.50 лв.

Оазис в Лозенец

Oазис Бийч - на около километър от центъра на Лозенец, е сред най-предпочитаните плажове от по-заможните българи. Голяма част от тях имат апартаменти в комплекс от затворен тип точно над ивицата. Ценят мястото заради едно нещо - много е спокойно и тихо, тъй като е отделено от скали. Минусът е, че водата там е мътна. Вероятно затова и няма много водни атракции. В Лозенец забавленията са предимно на пясъка. Цените са достъпни - два шезлонга с чадър са около 30 лв. Между тях има и маса. Абсолютно всички бутилирани напитки се сервират в метална шампаниера с лед. Сервитьорите ви обслужват директно на плажа.

Посещава се предимно от около 30-45-годишни българи, повечето са семейства без деца. Корабчето - всички наричат така част от централния плаж, който се намира до много популярен бар на брега с формата на кораб. Говори се, че е собственост на малкия брат на тв водещата Мария Игнатова Павел. Там е по-шумно, на плажа има диджей, който пуска музика. Това привлича големи компании, предимно са млади хора около 30-35 години. Тази година е много популярна дестинация и плажът е пълен още от началото на юни.

Ривиера до Златни пясъци

Плажът на Ривиера май е един от най-хубавите и чисти пясъчни ивици на север. Там има комплекс от затворен тип. Разположен е сред много добре озеленен парк с обща площ 120 дка. Има и няколко хотела - всичките са петзвездни - това е най-високата категория, гаранция за качеството. Всъщност Ривиера е сред най-скъпите и луксозни места за ваканция у нас - там, където ходят богатите българи. Миналото лято в комплекса отидоха и холивудските звезди Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм и Уесли Снайпс. По това време те бяха в страната ни, за да снимат третата част на екшъна "Непобедимите". Хотелът, в който бяха отседнали актьорите, в построен през 2002 г. и има най-много международни награди за качество.

Трейшън Клифс в Калиакрия

Трейшън Клифс (от англ. tracian cliffs - тракийски скали) е един от малкото плажове по Българското Черноморие, за който трябва резервация. Така както е нужно човек да се обади, ако иска да вечеря в хубав ресторант. До ивицата се стига само с голф количка. Електромобилът е малък и се управлява лесно. Там има два плажа - Бендида Бийч, който е много уютен, и Аргата - девствен и уединен плаж, създаден само за собствениците на апартаменти и гости, отседнали в затворения комплекс.

Там ходят през лятото наистина много богати българи. Бендида Бийч също е много красив. Това е по-масовият плаж. Ходят големи компании, които си наемат шатри с балдахин. Излизат по-изгодно - за около 8 души е 300 лв., като цената включва и 180 лв. консумация от бара. За сравнение чадър с маса и два шезлонга е 90 лв. Сред най-големите атракции са т.нар. кабани - нещо като шатри, но в самото море на няколко метра от брега. Тъй като е залив, морето почти никога не е бурно и е идеално за плуване. Плажните атракции са: водният надуваем банан, гмуркане, каяк - много тесен плавателен съд, който се задвижва с гребло, водни ски - моторна лодка ви тегли с въже, докато се придържате на повърхността на водата със ски, и катамаран (плавателен съд с два корпуса).

Дюни

Плажът на Дюни е един от най-красивите и добре уредени у нас. Комплексът се намира на около 7 км от Созопол. Той е сред най-новите черноморски курорти, построен през 1987 г. от австрийска фирма. Напълно обновен през 2000 г. Ивицата е много дълга (около 4,5 км) и просторна, заобиколена от високи дървета. На брега са разположени плетени чадъри и шезлонги, но в същото време има и достатъчно голяма свободна зона.

Морската вода е много чиста и бистра. Затова там е много разпространено подводно гмуркане. На територията на Дюни са изградени седем тенис корта, както и няколко басейна. Стрелба с лък, тенис на маса, водна гимнастика, водни ски, водна топка са сред атракционите в Дюни. Освен това има отлични условия за парашутизъм, както и плаване с яхта. Предимно семейни двойки с деца са сред туристите в курорта. Дюни е от сравнително скъпите места по Българското Черноморие.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.08.2014 г.
0
 
 
На Оазис много ме кефи каналчето с отпадни води ,което се влива в средата на плажа
Aнонимен
на 04.08.2014 г.
-1
 
 
А в Бургас са селяндури !
Aнонимен
на 04.08.2014 г.
0
 
 
Като направите и класация за най-хубавите - да включите "Виста Маре" на Отманли
+5
 
 
Трейшън Клифс в Калиакрия,боже как само звучи.Солидно,тежко,интелектуално,а ако кажеш Тракийски скали-просташко,селско.Пази боже сляпо да прогледа!
Aнонимен
на 04.08.2014 г.
+4
 
 
Селските тарикати и напудрените кифли кълват само на такива плажове.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: