Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Внимание! Наливното мляко по пазарите е негодно за консумация
Автор: Екип Ruse24.bg 10:11 / 22.08.2014Коментари (4)411
©
Температурата, при която трябва да се съхранява прясното мляко от производителя до вкъщи е между 2 и 6 градуса. Температурата в един автомобилен багажник, в какъвто се продава прясно мляко по пазарите, обаче съвсем не е такава.

Само за час броя на микроорганизмите в прясното мляко могат да се удвоят, ако то е изложено на високи температури. Това обаче съвсем не притеснява някои търговци, които въпреки жегата, използват за витрина багажника на колите си.

Купуваме си мляко от багажника на двама производители и отиваме в лаборатория, където ще го изследват за общ брой микроорганизми и соматични клетки. Така ще видим какво е качеството на стоката и здравословното състояние на животните, от които е получено млякото, както и дали те са третирани с антибиотици.

Резултатите не се харесват на специалистите. Оказва се, че млякото не е годно за консумация, защото в едната от пробите боря на микроорганизмите е 60 пъти над нормата, а в другата 40 пъти. Два пъти над нормата пък са соматичните клетки, които показват какво е здравословното състояние на животното. Какви ще бъдат последствията зависи от организма на всеки човек.

Според експертите е задължително такива продукти да не се купуват от нерегламентирани обекти. Дали да си купим, решаваме само ние.

Ако все пак държим да си купим домашно прясно мляко, експертите от Агенцията по безопасност на храните съветват да се обърнем към млекоматите, където млякото е от селектирани и контролирани ферми.

Източник: Нова тв







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.08.2014 г.
+5
 
 
щом хората се редят и го купуват .. ? кво правим? къде е качеството? не си купувайте домашно вино, има толкоз хубави български вина в магазина : Меракийско, Механджийско, Майсторлийско, Махмурлийско.....
+10
 
 
Поредния кьрфишек за неграмотните консуматори.Просто трябва да се превари задължително такова мляко и проблема с микроорганизмите е решен.Млечни продукти се произвеждат от векове.Преди 200 години едва ли са имали хладилници да го съхраняват от 2 до 6 градуса.Купувайте спокойно ,поне е истинско мляко натурално ,докато тези в магазините на 95% са сухи млека с консерванти и още куп боклуци .
+13
 
 
То тази тема се върти периодично. Нито хората са спрели да купуват, нито пък предлагането е спряло. Контрол също няма. Преливане от пусто в празно и поредното чесане на езици по медиите. Ами, като е толкова вредно, да спрат тази практика. И ако има някой пострадал от това, да кажат. Другото е бла бла бла .... Тя прабаба ми едно време все пастьоризирано мляко от UHT опаковки е пила, издоено от здрави животни и т.н. Ама е факт, че са яли истинско кисело мляко, истинско масло, истинско сирене.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: