Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Внимавайте с бананите! Скорпиони се крият в екзотичните плодове
Автор: Екип Ruse24.bg 17:34 / 10.03.2023Коментари (0)420
©
64-годишна жена от Източна Румъния е била ужилена от скорпион, който по думите ѝ е внесла в дома си заедно с екзотични плодове, които купила от магазин. Според лекарите, които са ѝ приложили лечение, жената е вън от опасност.

Отровният скорпион се е озовал в дома на жената, най-вероятно скрит между банани, които тя купила в началото на месеца от магазин в румънския град Яш. Предполага се, че в продължение на повече от седмица той се е скитал из къщата, докато не я ужилил, когато е била в леглото.

Жената потърсила помощ в болницата за инфекциозни болести в Яш, където лекарите ѝ направили спешна оценка. По думите им ужилването не е било силно и пациентката е получила профилактично лечение, пише бТВ.

Скорпионът, по-късно идентифициран като еквадорски, бил уловен в чаша от роднина на жената. А магазинът, от който пострадалата е купила бананите, ще бъде обект на разследване.

Този случай не е първият в Румъния. През ноември 2021 г. служител на магазин в Северен Букурещ беше ужилен по пръста от скорпион, излязъл от кутия с банани. През май 2021 г. пък същото се случи с работник в супермаркет в Констанца. Наложило се е те да влязат в болница.

Повечето ужилвания от скорпиони изискват лечение до 48 часа, за да се намали възпалението. Противоотрова се дава само в тежки случаи. Скорпионите издържат на ниски температури и могат да оцелеят няколко дни без храна. Това обяснява как е възможно да попаднат в Румъния в кутии с плодове, дори и да са транспортирани при специални условия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: