Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Водолази огледаха дъното на морето във Варна преди Богоявление
Автор: Екип Ruse24.bg 09:05 / 06.01.2021Коментари (0)686
©
Илюстрация
По традиция в навечерието на Йордановден военни водолази направиха оглед на морското дъно в района на Първа буна във Варна. Това се прави, за да се осигури безопасността на желаещите да скочат за кръста във водите на Черно море, съобщава БНТ.

Всяка година на Богоявление десетки смелчаци скачат в морето за кръста. И за да няма инциденти предварително се прави оглед на морското дъно.

"Обследваме основно за паднали греди, камъни, остри метални предмети и всичко, което може да нарани участниците в Богоявление", каза капитан-лейтенант Деян Стефанов от ВМС.

"Ако намерим нещо го маркираме, вадим, почистваме. Това е общо взето. За безопасността на хората, които скачат за спасяването на кръста.-Намирали сме много предмети. Има остри стъкла, има остри камъни, железа. Като цяло не се пази морето, хвърлят много работи. Днес имаше като цяло видимост. Нашето море си е мътничко, не е от най-очарователните", допълни водолазът Иван Стоянов.

Огледът на морското дъно започна вчера при слънчево, топло и спокойно време. И само за няколко секунди изведнъж облаците дойдоха, вятърът се усили и вълната се вдигна. Непредвидимото наше Черно море.

"Морето ни е много особено. Мътно е. Времето се променя за една-две минути и винаги е специфична водолазната работа. Най-тежкото е, когато трябва да излязат водолазите. Виждате вълните играят и самото излизане е по-трудно и по-опасно за водолазите", казва капитан-лейтенант Деян Стефанов.

Но независимо дали е бурно или спокойно морето, огледът трябва да се направи. Най-важното нещо преди всяка водолазна акция е инструктажа. И за да няма аварийни ситуации, се прави проверка на екипировката.

Теченията в морето могат да донесат всякакви опасни предмети, но най-често това са пластмасови отпадъци изхвърлени от хората.

Тази година оказва се морето е чисто. Единственото нещо, което успяха да намерят водолазите са чифт очила. Незнайно от кого и незнайно кога загубени тук в морето.

За да бъдат спокойни и в безопасност всички участници в ритуала, водолазите ще направят проверка на морското дъно и на Богоявление преди хвърлянето на кръста.

Още по темата: общо новини по темата: 13
20.08.2021 »
11.01.2021 »
07.01.2021 »
07.01.2021 »
06.01.2021 »
06.01.2021 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: