Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Връчиха годишните награди за принос в социалното развитие
Автор: Екип Ruse24.bg 15:45 / 30.04.2015Коментари (0)1217
©
В рамките на 10-тия национален форум на доставчиците на социални услуги, който се проведе от 28 до 30 април 2015 г. в Пловдив, бяха обявени и носителите на годишните награди за принос в социалното развитие. 

Отличията в социалния сектор се връчват ежегодно от Национален алианс за социална отговорност, като носители през изминалите години са София, Варна, Бургас, Девин, Пазарджик, Пловдив и Карнобат. Тази година на Община Карнобат беше удостоена и със специална награда за Цялостен принос в социалното развитие. 

Община Пловдив, като носител на Голямата награда от 2014 г., беше домакин на 10 национален форум и церемонията по връчване на наградите за 2015 г.

Носителите на Голямата награда за Принос в социалното развитие за 2015 г. са две общини в България - Велико Търново и Русе. 

Специалната грамота и плакет за Велико Търново бе връчена от миналогодишния лауреат - Община Пловдив, в лицето на Георги Титюков. На церемонията присъства и заместник-кметът на Пловдив по спорт и младежки дейности Петър Зехтински.

Росица Димитрова, директор на дирекция "Социални дейности" получи отличието от името на Община Велико Търново.

"Изключително съм развълнувана и бих искала да благодаря на Национален алианс за социална отговорност, че обединява всички заинтересовани страни в социалния сектор вече 10 години и ни помага да намираме работещи решения. 

Посвещавам тази награда на всички специалисти в социалния сектор, които са посветили живота си на тази велика професия и мисия да помагат на хората в неравностойно положение и се надявам на по-големи успехи в подкрепа на нуждаещите се" каза Димитрова. 

Отличието на втория носител на Голямата награда за 2015 г. - Община Русе, връчи Лазар Лазаров, заместник-министър на труда и социалната политика, а наградата получи Иван Григоров, заместник-кмет на Русе. "Благодаря за високата оценка, защото Русе извървя дълъг път. Бих искал да кажа, че работата в социалната сфера е само за хора с големи сърца и благодаря на целия екип за положените усилия, като подчертавам, че подобна оценка само ни мотивира да полагаме по-големи усилия".

През 2015 г. Национален алианс за социална отговорност присъди още няколко тематични награди в различни категории. Община Ямбол бе отличена за "Качество на социалните услуги". Наградата връчи г-жа Янита Манолова, заместник-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане. 

Илиана Бицова, заместник-кмет на Ямбол, посочи, че "Ямбол е постигнал този успех благодарение на социалните работници, отдадени на каузата". Тя пожела също на всички да имат сили да продължат да изпълняват своята мисия. 

На Община Девня бе присъдено отличие за "Иновативен проект с висока социална значимост". Николай Великов, ръководител на проект "Интегриран живот в общността за децата и лица в неравностойно положение", който е и отличения проект, благодари за наградата и подчерта, че "просто са си свършили работата да се опитат да помогнат на гражданите на Девня да живеят по-добре". 

Община Стара Загора получи отличие за "Социална иновация" с проекта Трафик SOS, който осигурява подкрепа и защита на възрастни хора чрез частни охранители, които осигуряват необходимата помощ на самотно живеещи възрастни хора. Маргаритка Панева, експерт "Социални дейности" посочи, че наградата е мотивация за Община Стара Загора да търси иновативни решения, с които да отговаря на потребностите на живущите в Стара Загора и региона.

С награда за "Активна социално-отговорна местна политика" беше отличена Община Несебър, който има редица инициативи, които финансира от собствения си бюджет, за подкрепа за по-добър живот на жителите на Несебър в неравностойно положение и развитие на целенасочена политика, включително и финансова подкрепа, за стимулиране на положителен ръст на раждаемостта в Общината. 

Наградата получи Радостина Пирева, директор на дирекция "Социални дейности" в Несебър, която посочи, че "човек винаги е удовлетворен, когато получава признание, като подобно признание мотивира за постигането на още по-големи успехи".

Лазар Лазаров, заместник-министър за труда и социалната политика, поздрави всички наградени и се обърна към присъстващите участниците в Десетия национален форум - представители на общини и общински администрации, предоставящи социални услуги, доставчици на услуги, неправителствени организации, социални експерти и работодатели, като им посочи, че "всички трябва да се чувстват наградени, защото са част от живата картина на промяната в живота на хората. 

"Специално наградените имат изключителната отговорност да бъдат пионери и да поддържат показаното високо качество през изминалата година, за да водят цяла България напред" завърши заместник-министър Лазаров.

Годишните награди за принос в социалното развитие се връчват освен в категория "Общини", и в категории "Неправителствени организации" и "Корпорации". 

Тези награди ще бъдат обявени и връчени в рамките на Националния форум/изложение на социалните услуги, организирано от НАСО, което ще се проведе от 17 до 19 юни 2015 г. в к.к. Златни пясъци.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: