Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Всички големи вериги ликвидират малкия и среден бизнес в страната?
Автор: Екип Ruse24.bg 09:50 / 13.03.2023Коментари (0)590
©
“Всички големи вериги ликвидират малкия и среден бизнес в страната. Те имаха по 1,5 млн. до 3 млн. лв. бюджет, за да губят. Това нещо ликвидира българското предлагане", заяви председателят на Националната асоциация на оранжерийните производители Велин Георгиев в предаването “Тази сутрин".

Той добави, че оранжерийното производство е много слабо. “Очакваме цените след 45 дни да минат в друго положение. Тогава ще излезе нашето производство и тогава ще можем да се конкурираме. Прогнозите са - най-високи са цените около Великден и Гергьовден", каза Георгиев.

“Всички производители са притеснени дали ще си покрием част от загубите. Някой трябва да покрие разликата, за да може да се купува евтино в магазините", подчерта той.

“В цената се отразяват и помощите. Нашите конкуренти от ЕС получават много по-големи помощи и ние не сме конкурентноспособни. Това е непривлекателен бизнес. Друго, което българите трябва да разберат, че като си купуват вода под формата на сирене или евтин кашкавал, който няма общо с кашкавал по рецептура, те нямат същата хранителна стойност", каза председателят на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров.

Според него сиренето и кашкавалът от мляко в магазина, с надценка 20%, трябва да струва съответно 20 лв. и 26 лв. за килограм.

“Подкрепете родното производство, защото скоро няма да го има и ще го търсите. Държавата в скоро време ще дава пари на хора, които се занимават с производство, но няма да има кой да ги вземе", добави Зоров.

Той коментира и тавана на надценката на основни продукти, който ще се предложи от управляващите. "Може би ще е едно междинно решение до успокояване на потребителските нагласи. Смятаме, че това трябва да стане, за да няма допълнителен натиск над производителите. Краставици и домати няма, това ни чака и след около пет месеца с млечните продукти. Ще се консумират само чужди продукти с различни етикети и един и същи пълнеж", каза Зоров.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: