Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Всички са възхитени от постъпката на този ученик от Малко Търново
Автор: Екип Ruse24.bg 10:38 / 19.02.2020Коментари (1)568
©
Една история за детска постъпка за пример. 16-годишен ученик от Малко Търново намери забравена дамска чанта, в която имало пари и документи и без да се поколебае я предал в полицията.

Заради постъпката си десетокласникът получи похвали и грамоти от полицията в Бургас, както и от училището си. В събота привечер Васил, който е най-големият в семейство с четири деца, отишъл до  магазина за хляб.

“На идване видях чантата. Реших, че някой  може да си я е оставил. Когато се върнах от магазина видях, че е още тук", разказва Васил Рибов пред NOVA. Баща му го съветва да я отнесе в полицията. Десетокласникът веднага изпълнил съвета.

"Изкарахме личната карта на жената и й се обадиха.Тя беше в Турция и я изчакахме близо час ,час и половина някъде", допълва Васил.

Жената била тръгнала на пазар в съседна Турция със семейството си. Преди да стигнат КПП-то спрели да разгледат Малко Търново, снима ли се и тогава оставила чантата и я забравила. Васко обаче не помислил и за миг да вземе нещо от чуждото.

"Изобщо не ми хрумна да отворя чантата или портфейла и да взема парите. Жената каза, че намира всичко както го е оставила", каза Васил.

Той и семейството му дошли да живеят в Малко Търново преди 2 години. Всичките му братя и сестри ходят редовно на училище. Родителите работят в гората, за да издържат четирите си деца.

"Ние го учим, че трябва да е честен, да не лъже, да не краде. Дори един химикал да намери и да не е негов, той трябва да го върне,защото не е негово. Започнахме от първи клас още с това възпитание и така си продължаваме.Както сме учени ние и възпитани,така си възпитаваме и децата", обясни майката на Васил - Катя Райчева.

Доволни от Васил са и в училище. "Само хубави работи мога да кажа за него, не е наказван, детето е много добро.Така показва едно много добро възпитание, добро поведение, добро отношение към учителите и съответно по същия начин се отнасяме към него", заяви Александър Андонов, който е класен ръководител на Васил.

А Васил получил благодарност от цялото семейство на жената, чиято чанта намерил в събота вечерта. Сега предстои да получи още признания от училищното ръководство на празника на училището.

"Там ще бъде прочетена заповед за награждаване на участници в мероприятията, посветени на  празника на училището, след което ще бъде награден и ученика за  постъпката, която е направил с парична награда", казва Донка Цинова- директор СОУ "В.Левски " – М.Търново.

Младежът ще получи и поздравителен адрес от областната дирекция на полицията в Бургас.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Мартенски музикални дни 2024
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: