Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Всичко в държавата можело да се срути за 5 минути
Автор: Екип Ruse24.bg 11:11 / 22.04.2021Коментари (0)378
© БГНЕС
В Ловешка област една трета от пенсионерите получават минимална пенсия. Близо 7 300 пенсионери ще получат еднократната добавка за хранителни продукти от 120 лв. Това поражда недоволство сред получаващите пенсии до 300.01 лева, където е поставена границата за получаване на помощта. 

"Където и да я сложим тази граница, ще има една стотинка надолу, една стотинка нагоре“, коментира пред БНР Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа“ и председател на Надзорния съвет на НОИ.В пенсионната система не трябва да се подхожда по този начин, но политиците се изкушават, посочи той.

"Има един-единствен верен подход – пенсиите всяка година да бъдат осъвременявани, което ще рече да бъдат преизчислявани с ръста на осигурителния доход. Абсолютно всички пенсии, не да се прави на 20 години един път. Това осъвременяване, което не се случва, е най-голямото изкривяване на осигурителната система“, коментира Манолов в предаването "Преди всички“.

Осъвременяването на всички пенсии трябва да се направи веднъж завинаги и да стане норма, категоричен е синдикалистът.

Не искам да съм на мястото на политиците, които ще премахнат тези 50 лева, подчерта Димитър Манолов относно добавката към пенсиите, която бе приложена като антикризисна мярка. Според него чисто психологически два месеца са достатъчни "да свикне човек с този доход“, а след това изваждането на тези пари ще бъде възприето като намаляване на доходи, а не като спиране на мярката.

"Това е малко като слон в стъкларски магазин.“

Всичко в държавата може да се срути за 5 минути, предупреди Манолов.

"В рамките на тези дебати не се излъчва правителство и се назначава служебно, което работи с този бюджет. Който бюджет се оказва невъзможен и това правителство, служебно, в момента, в който си изпълни мандата, трябва да отиде в затвора. Защото за да се закрепи държавата, то трябва грубо да наруши законите. Те там се плюят едни други, ругаят се едни други, обиждат се едни други, играят си някакви политически игрички, обаче нещата не са добри. Най-доброто нещо е да се прегледа бюджетът и да се прецени дали той трябва да се актуализира. Но това не може да стане, когато парламентът не работи, а той няма да работи, ако няма правителство. Както се вижда, всички са полудели, обаче държавата се движи на кофти обороти.“






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: