
ЗАРЕЖДАНЕ...
Втори дебат за предизвикателствата пред агрохраните | ||||||
| ||||||
От полето до трапезата: Как може да се случи у нас? Началото на EIT Food Awareness Day ще бъде дадено на 8 октомври от 10:00 часа в зала №4, ІІ етаж в Дома на науката и техниката на ул. „Г. С Раковски“ № 108, София. Събитието ще започне с Кръгла маса на тема „Стъпка по стъпка по пътя „От фермата до трапезата”. На нея ще бъдат обсъдени възможностите и предизвикателствата за сектора от стратегията, предложена от ЕК. Ще бъдат представени и акценти от работата по подготовката на Стратегическия план по новата Обща селскостопанска политика (ОСП) в България. В рамките на форума ще бъдат обсъдени и темите, свързани с намаляване на хранителните отпадъци, както и мястото на храните в Иновационната стратегия за интелигентна специализация. EIT Food Awareness Day ще представи дейностите и програмите на EIT Food за български стартиращи фирми, предприемачи, компании, експерти и студенти, както и добри примери за успешни бизнес идеи, подкрепени от EIT Food. Всички мнения и предложения от кръглата маса, ще бъдат обобщени и изпратени официално до институциите, които имат отношение към обсъждането и реализирането на заложените в Стратегията „От фермата до трапезата“ цели, дейности и ангажименти. Участието в кръглата маса е безплатно, но това трябва да бъде предварително заявено на електронната поща на Съюза по хранителна промишленост ufi_sb@abv.bg. Повече за програмата и участниците ще намерите ТУК. Следете темата и на cap4us.agri.bg. ![]() |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg