Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Вълчев за скандала в прокуратурата: Не е работа на политици да казват какво да стане във ВСС
Автор: Екип Ruse24.bg 09:11 / 17.05.2023Коментари (0)384
© NOVA
"В момента гледаме как една война беше индуцирана с 2 думи, с едно изказване". Така депутатът от ИТН Ивайло Вълчев коментира напрежението между главния прокурор Иван Гешев и зам.главният Борислав Сарафов в ефира на NOVA. 

"Появиха се няколко въпроса. Ако и двете страни имат толкова много за казване, защо трябваше да се стига до този момент? Щеше ли да се стигне дотук, ако не беше изказването на г-жа Габриел за смяната на главния прокурор?", попита Вълчев.

Според него основният проблем в момента е, че говорят фигури, които са на такива длъжност, че всяка дума от тяхното говорене трябва да е безспорна истина.

"Зрители сме на стряскащ процес. Той се случва между фигури, които трябва да олицетворяват това, че законът работи", каза Вълчев.

"Щом тези лица говорят такива неща и се чувстват застрашени и заплашвани, какво остава за нормалния човек, който очаква законът да работи с цялата си сила", попита Вълчев.

Той е категоричен, че работата на политическите партии може да започне и да свърши дотам, където трябва да се промени закон.

"Да се намесваш в процеси, които касаят други колеги, е недопустимо. Не е работа на политици да казват къде какво да стане във ВСС", заяви Вълчев.

Той смята, че до момента най-добро е предложението за реформа на Крум Зарков.

"Има доста по какво да се работи. Трябва да се седне в съответните комисии. Бихме подкрепили работата в тази насока", каза Вълчев.

Относно излъчването на правителство с първия мандат депутатът коментира, че очевидно след вчерашните изказвания на ПП-ДБ и БСП, няма как да е успешен.

"Въпрос на политическа игра е дали мандатоносителят на първия мандат ще внесе някакво правителство. Но това, което се случва в продължение на месец, е подигравка с хората, които са гласували и са изпратили хората там. Не разбирам защо и трите партии, които вчера говориха, защо им беше нужна тази игра и това влачене във времето", каза депутатът.

"Ако на масата е вторият мандат, ИТН ще приложи същите принципи, по които работеше и за първия мандат. Ще искаме да чуем твърде много неща", каза Вълчев.

Той коментира, че първият състав на правителство, който беше предложен, вече не е актуален. "Корекции са възможни, защото реакцията на предложеното нещо като състав на кабинет, стана ясно, че няма да получи подкрепа", каза Вълчев.

"В разговора с г-жа Габриел  стигнахме до трите А – авторитет, ангажираност, амбиция. Трябва да се стигне доста по нататък в азбуката, поне до К – кой, какво, кога? Това са важните неща", смята Вълчев.

"Работещо правителство трябва да има избрано. То трябва да се основава на това да даде знак, че има разбирателство проблемите на страната да се разберат, след това очакваме да разберем каква подкрепа ще се търси", каза депутатът.

Още по темата: общо новини по темата: 351
26.01.2024 »
25.08.2023 »
10.08.2023 »
20.07.2023 »
19.07.2023 »
14.07.2023 »
предишна страница [ 1/59 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: