Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Вътрешният министър: Балканският път през България вече не е предпочитан от мигрантите
Автор: Цвети Тончева 22:31 / 13.03.2024Коментари (0)899
В рамките на проведеното днес оперативно съвещание министърът на вътрешните работи Калин Стоянов постави пред участниците два основни акцента, приоритетни за Министерството на вътрешните работи –  ефективното противодействие на нелегалната миграция и мерките, свързани с пътната безопасност, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

От началото на септември м.г. наблюдаваме трайна тенденция на намаляване на мигрантския натиск. Това се отчита и в доклад на Фронтекс, според който Балканският път през България вече не е предпочитан. Расте и броят на върнатите мигранти от България, най-вече към страните по произход. Анализът показва, че сме на прав път, подчерта министър Калин Стоянов и заяви, че  постигнатото трябва да се запази и затвърди. В потвърждение на това вътрешният министър уточни, че към момента вървят процеси по назначаване на нови служители и тяхното обучение. Предстои доставка на 360 вископроходими автомобила за Главна дирекция "Гранична полиция“.

В рамките на една година е променена тенденцията по отношение на пътнотранспортния травматизъм.  Постигнато е намаление на жертвите на тежки пътни инциденти, видимо е засилена контролна дейност, забелязва се, че вече наказанията достигат до нарушителите, отбеляза министър Стоянов. Той апелира за осъществяването на още по-засилен контрол на пътя. Сподели, че МВР инициира предложения, убийството на пътя, причинено от пияни и дрогирани водачи, както и заради превишена скорост, да се квалифицира като умишлено убийство по НК. Според него размерът на глобите по Закона за движение по пътищата е нисък и трябва той значително да бъде завишен.

Независимо, че към днешна дата има 16 по-малко загинали, това не трябва да ни успокоява, коментира главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. Той призова директорите на областни дирекции да проявяват необходимата гъвкавост  и реакция според динамиката. Напомни, че принципно дните петък-неделя са най-рисковите и посочи, че екипите трябва да са подготвени и за очаквания по-интензивен трафик с настъпването на пролетния сезон.  Призова да се засили контролът и присъствието на униформените, където най-често се наблюдава нарушение на скоростните режими и се случват тежки пътнотранспортни инциденти.

Оперативното съвещание се проведе по разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. В него участваха ръководителите на главните и областните дирекции на МВР и техните заместници, директорите на дирекции "Миграция“, "Вътрешна сигурност“ и "Инспекторат“, на регионалните дирекции "Гранична полиция“ и началниците на зоналните жандармерийски управление.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: