Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Въздушният ресторант ще поглези варненци безплатно за сбогом, върнаха парите на 300 човека
Автор: Екип Ruse24.bg 16:44 / 17.08.2017Коментари (7)1068
Въздушният ресторант ще поглези варненци и гостите на града с безплатно "летене" утре, 18 август, съобщи за Varna24.bg Иван Йотов-изпълнителен директор на Dinner in the sky.

Това ще бъде компенсация и подарък за всички, като с предимство ще се ползват хората, които не успяха да се издигнат с платформата, след като НАП Варна запечата заведението. 

Начинът на записване ще става на място в обекта на Морска гара след отговор на няколко любопитни въпроса. 

Безплатните платформи ще бъдат 5, като това означава, че 110 човека ще могат да се възползват от преживяването в 16.00, 17.00, 20.00, 21.00 и 22.00 часа. 

До момента организаторите на култовата атракция са върнали парите на близо 300 варненци, които бяха предплатили по преференциални цени забавлението си за празника на Варна. До началото на следващата седмица ще бъдат възстановени сумите на всички, които са ангажирали куверти, но не са успели да се възползват от тях. 

Това се наложи, след като Агенцията по приходите избра празника на Варна, 15 август, за да връчи заповед за принудителна административна мярка на стопаните на Dinner in the sky с мотива за неиздаден касов бон.

"Удобно за агенцията, Административният съд е в почивка за празника на града. В 11.30 получихме акта, с който те имат право да ни затворят, но нямахме право да обжалваме този акт, тъй като администрацията на гр. Варна поради празника не работеше. Това беше проблем за нас. Същевременно от директорката на НАП беше наредено заведението да бъде незабавно затворено, въпреки възможността за обжалване, която ние нямахме. В повечето случаи в България не се процедира по този начин и това ни навежда на мисълта, че това е умишлено направено от страна на НАП чисто като ПР акция за популяризиране на тяхната дейност. Относно проверката, която е извършена, не бих искала да коментирам, тъй като очакваме нашите юристи да подадат данните в съда и когато контролните органи се произнесат ние ще излезем с официалното си становище. 

Очакваме колегите от Брюксел, където е централата на концепцията ни, да разгледат документите и вземат решение по какъв начин ще процедират заради уронване престижа на бранда, защото е нанесена вреда върху имиджа ни. Ние ще задействаме всички процедури, след като приключим и имаме финалното решение на съда.

Сега ще можем да поработим още няколко дни, благодарение на създалата се ситуация. 

Въпреки огромните загуби, които претърпяхме на 15-ти, заради възстановените суми на гостите и ангажираните чуждестранни кулинари, се разбрахме да останем на място до 19-и. В събота ще качваме преди обед, следобед ще започнем да демонтираме платформата. 

За 16-и имахме резервации за корпоративни клиенти и те също бяха отменени. Със сигурност ще заведем дело за пропуснати ползи", обясни Иван Йотов.

На въпросът дали ще дойдат и другото лято, Иван Йотов каза: "Не знаем още, тази година се оказа доста интересна за нас във Варна, със сигурност локацията е много привлекателна за нас и ще помислим по този въпрос."

Той заяви, че смята, че като цяло екипът няма вина, че фактологията и ситуацията са били представени в изкривен вид от приходната агенция. 

"Това, което те пуснаха като информация не беше коректно. Ние нямаме билети на стойност 150 лв., както те обявиха. Имаме билети за коктеил на стойност 99 лв. и билети за вечери на стойност 199 лв. Почти всички резервации се случват през нашата он-лайн платформа, до която те имат достъп, тъй като това е виртуален кеш терминал, който всеки служител на НАП  може да провери. Приходите ни са прозрачни за тях. Ние знаем, че тази система е сигурна и безопасна за нас като бизнес. Затова си обясняваме акцията така, че направихме много хубава реклама и в следващия момент имаше възможност да се потуши друг скандал с отвличане вниманието върху нашия проект. Ще разберем защо попаднахме в това полезрение...Предишния ден се оказа, че има хиляди затворени обекти и никой не разбра за тях. В деня на празника целенасочено се даде гласност на нашето затваряне. Съдът се произнесе, че НАП трябва да предостави допълнителни документи и ние не сме имали възможност да се защитим.", каза още с огорчение Иван Йотов.  


Още по темата: общо новини по темата: 2
18.08.2017 »
15.08.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
С перо в гъзърџ?‚рџ?‚ всички ще полетим безплатно
+1
 
 
Научете се да издавате касови бележки и няма да ви затварят! Мрънкачи!
0
 
 
Някъде, нещо на някой не му е платеноооо рџ?ўрџ?Љ
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: