Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
"Възраждане": Американското правителство на Петков пое щафетата за еврото от служебното американско правителство на Янев
Автор: Пламена Николова 11:46 / 30.05.2022Коментари (2)489
©
"Възраждане“ ясно и категорично заявява политическа воля да спре плана за въвеждане на еврото като официална валута в България. Вече четири години последователно защитаваме тази гледна точка, с аргументи, представяни на база анализите на икономическия екип на политическата организация, се посочва в позиция, изпратена до Varna24.bg. Ето какво още:

"Аргументи, потвърдени в телевизионни интервюта от Стив Ханке, известен като бащата на валутния борд.

С предприеманите от нас действия и организирани протести  "Възраждане“ успя максимално да забави процедурата по унищожаването на българския лев, а с него и на финансовия ни суверенитет.

Забавянето, провокирано от нас, днес води до огромно бързане от страна на поредното американско правителство да елеминира финансовия ни суверенитет като унищожи българския лев.

Припомняме, че двете служебни правителства  на Стефан Янев стартираха процедурата за приемане на еврото без да имат това право и без да се допитат до българския народ. Няма политическа ситуация или конюнктура, която да оправдава тези действия, които са равносилни на национално предателство.

Правителствата на Янев превишиха дадените им от народа правомощия, защото служебното правителство има една задача – да проведе честни избори, което днес виждаме, че не е успяло да изпълни. Наследниците на натовския генерал обаче продължават да изпълняват възложените им задачи, като с решенията си отново защитават не българските, а чуждите национални интереси.

България продължава да е на последно място по доходи в Европейския съюз, в страната ни е отчетена рекордна инфлация, в каквато "гори“ и самата еврозона. Смяната на българския лев с евро в такъв момент би била самоубийствена. Тя ще доведе до още по-голямо обедняване на българина, което вече ще е застрашаващо живота и здравето му, защото голяма част от хората живеят на жизнения минимум.

Решението на управляващите да въведат еврото набързо, необмислено и без допитване до народа е опасно, отечеството ни е в опасност и ние като народ сме длъжни да спасим българския лев, за да оцелеем.  Към момента в страната ни действа Валутен борд, в България има буфер, който гарантира неговата стабилност. Този буфер е на стойност над 56 милиарда лева, които стоят в БНБ като гаранция. В момента, в който България влезе в Еврозоната, една част от  тези 56 милиарда лева ще отидат в Европейската централна банка. Другата част ще останат на разположение на българското правителство, което в едни момент ще разполага със сума, която е  почти колкото държавния ни бюджет.

Това ще бъде най-голямото еднократно финансиране на държавния бюджет, което ще се е случило в историята на 3-тата българска държава. Да дадем половината от тези пари на правителство на Петков, което показа, че е неграмотно, некомпетентно и си служи само с лъжи, означава да доведем държавата си до фалит. Фалит, при който няма да има спасение, защото механизъм за влизане в еврозоната има, но няма такъв за излизане. Дадем ли тези над 56 милиарда лв. няма връщане назад.

Преди дни поредното американско правителство - това на Петков "пое успешно щафетата“ от предходните две служебни правителства на Янев и  извърши поредното си национално предателство. По предложение на министър-председателя Министерският съвет прие план за въвеждане на еврото като официална валута в България от 1 януари 2024 г. Решението не е взето единодушно - имало е гласуване, при което 10 министри са били за, а 7 са гласували против въвеждането на еврото.

Ние от "Възраждане“ започнахме веднага консултации с другите парламентарни партии, за да съберем поне 48 подписа на депутати под искането ни за референдум по темата. Народните представители на "Възраждане“ са 13, нужни са ни още 35 здравомислещи българи в Народното събрание, за да може с техните подписи  да дадем право на българския народ да решава, а не с това право да се ползват министрите на "Демократична България“ и "Продължаваме подмяната“.

Тъй като нито една политическа партия в 47-то Народно събрание освен нас от "Възраждане“ не застава ясно и категорично зад българския лев, сме готови с действия и ако не получим подкрепа в парламента.

Тогава  ни остава следващото средство - да съберем поне 200 000 подписа, за да разгледа Народното събрание предложението за референдум, и поне 400 000, за да се превърне това предложение в задължително за изпълнение от управляващите.

Чака ни нова, много важна битка. Битка за спасяването на българския лев и запазването на финансовата ни независимост. Битка, която трябва  и ще спечелим заедно и на всяка цена. До момента ние от "Възраждане“ успяхме да забавим националните предатели, които унищожават страната ни, но за да ги спрем ни е нужна подкрепата на българския народ.

Правителството съвсем скоро ще започне мощна пропагандна кампания в подкрепа на еврото, в която е вероятно да бъдат инвестирани 10 млн.лв. Инвестиция, която цели да ни раздели, да ни настрои един срещу друг по темата, да ни унищожи като народ и държава и да ни направи още по-зависими от западния свят. От нас и от единството ни по темата зависи да запазим отечеството ни, което е в опасност.  Следете комуникационните канали на "Възраждане“- сайт и социални мрежи, където ще намерите информация от експерти и народни представители, чиито решения са съобразени само с българският национален интерес. 

Да спасим българския лев!", гласи информацията, изпратена до модеията ни.

Още по темата: общо новини по темата: 331
29.03.2024 »
28.03.2024 »
28.03.2024 »
27.03.2024 »
27.03.2024 »
27.03.2024 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.05.2022 г.
+1
 
 
Защо търпим тази анархофашистка партия? Защо позволявам спонсорирана от чуждо правителство партия, да присъства в българският парламент? Зо българските служби се страхуват или не желаят да извадят на показ данните, които имат за престъпната дейност на Коце Платеното?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: