Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
"Възраждане": Този, който изплаща лизинга да получи внесеното при кражба или пълно погиване на застрахован автомобил
Автор: ИА Фокус 11:02 / 23.12.2022Коментари (0)253
©
Тази седмица на първо четене с мнозинство беше приет законопроектът на "Възраждане“ за промени в чл. 343 на Търговския закон, съобщават от пресцентъра на партията.  Той предвижда възможността при кражба на лизингов автомобил, който е застрахован за такъв риск, ползвателят му да не губи сумата на самоучастие и вноските.

Сега застрахователите възстановяват сумата на собственика на автомобила, който е лизингодателя. Така, реално ако ползвате лизингов автомобил с клауза в договора за изкупуването му, то вие плащате застраховката и поемате риска на лизингодателя, а ако сте жертва на кражба не получавате дори сумата, която сте внесли по този лизинг като вноски и сума на самоучастие.

Нещо повече, в допълнение покривате и всички други разходи на лизингодателя, а договорът се прекратява занапред. Дори ако автомобилът бъде върнат на лизингодателя, то това става след като вашите отношения с него вече са прекратени.

Това е поводът "Възраждане“ да внесе законопроект, който е в полза на българските граждани, които все още изплащат автомобилите си, а целта на законопроекта е да бъде спасена сумата на самоучастието за ползвателя в случай на кражба или пълно погиване на вещта, когато колата е застрахована за подобни рискове.

Законопроектът беше защитен в пленарна зала от адв. Петър Петров - народен представител от "Възраждане" и въпреки продължителните дебати беше приет на първо четене с почти пълно единодушие, като не беше подкрепен единствено от "Продължаваме промяната“, които очевидно подкрепят сегашното положение - ползвателят на колата да плаща, а накрая лизингодателят да бъде обезщетен напълно при евентуална кражба.

Предстои този приет на първо четене законопроект отново да бъде обсъден в комисии и да влезе в пленарна зала за гласуване на второ четене, след което се надяваме да бъде приет, а всички партии в Народното събрание да гласуват за него, за да започнат да се приемат законопроекти в полза на българските граждани, какъвто е този.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: