Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
"Възраждане" с позиция по казуса "Майчин дом"
Автор: Екип Ruse24.bg 10:26 / 03.06.2023Коментари (0)368
© Фокус
От "Възраждане" излязоха с позиция във връзка с появилата се информация в медиите за намеса на народни представители в трудово-правен спор в "Майчин дом". Депутатите от партията на Костадин Костадинов са категорични, че търсят справедливост. 

Ето и цялата позиция на партията:

Във връзка с публикация в медиите, че народни представители от  "Възраждане" са се намесили в трудово-правен спор в "Майчин дом", то наистина Деян Николов, Иво Русчев и Маргарита Генчева посетиха АГ-болницата. Това се случи  след като бивши и настоящи служители на здравното заведение  по-рано тази седмица организираха протест пред Народното събрание и призоваха народни представители от всички парламентарни групи да ги подкрепят. На призива им се отзоваха само народните представители на  "Възраждане".

Те изслушаха проблемите на гражданите и установиха, че ситуацията вероятно е много по-сериозна от уволнението на д-р Елена Георгиева - Иванова. 

"От разговора стана ясно, че почти всички анестезиолози заплашват да напуснат болницата следващата седмица заради системен тормоз и лошо отношение от страна на директора на болницата проф. д-р Иван Костов. Междувременно преди посещението беше направен опит от няколко места по заобиколни канали да бъде оказан натиск върху "Възраждане", за  да се откажем да търсим справедливост. 



Случаят с уволнения лекар обаче стана повод за по-детайлна проверка на одитен доклад на болницата, който показа, че въпросният директор си е начислил възнаграждения по граждански договор в размер на почти 1 милион лева за последните 2 години. На пръв поглед изглежда, че ситуацията в "Майчин дом" е много по-притеснителна от обикновен конфликт между директора и служител на болницата, като е много вероятно да бъде разкрито източване на здравната каса и цяла верига от замесени държавни служители във и извън болницата. "Възраждане" ще изиска всички документи, свързани с финансовото състояние на болницата, като очакваме и насрочването на среща с директора на болницата, който вчера избяга от работното си място.", коментира Деян Николов от "Възраждане".

С уважение,

Екипът на "Възраждане"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: