Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ясен е фаворитът за управител на НЗОК
Автор: Георги Кирилов 14:40 / 17.07.2023Коментари (1)343
© LinkedIn
Днес изтича срокът за номинациите за управител на Националната здравноосигурителна каса. 

Управяващите се разбраха за промени в Закона за здравното осигуряване, като занапред от Народното събрание ще бъде избиран не само управителя, но и подуправителя на НЗОК.

С новия закон значително ще бъдат увеличени правомощията на подуправителя. Номинациите и за двата поста вероятно ще бъдат поделени като за управител ще се състезават хора на ПП-ДБ, а за подуправител се очаква нова кандидатура на ГЕРБ-СДС. 

Днес, в деня на номинациите, като безспорен фаворит за поста управител на НЗОК се спряга името на Станимир Михайлов, който към момента оглавява борда на болница "Лозенец", научи репортер на "Фокус". Последният е бил назначен от проф. Асена Сербезова - министър на здравеопазването в кабинета на Кирил Петков, а след това утвърден от д-р Асен Меджидиев - министър на здравеопазването от последния служебен кабинет.

Кой е Станимир Михайлов?

Той е магистър по икономика, завършил ВМИ Карл Маркс през 1987 г. Кариерата на Станимир Михайлов внезапно набира скорост в Токуда банк АД, под управлението на Румен Сербезов. Последният е известен с това че е бил сътрудник на Първо главно управление на ДС и секретар на ЦК на БКП. Освен българският консорциум Токуда, е ръководил Мултигруп през 90-те години и е бил част от кръга "Монтерей", като основно е свързван с имената на Виктор Вълков и Любен Гоцев. След отстраняването на Румен Сербезов от Токуда банк, Станимир Михайлов влиза в борда на банката на Петя Славова - Инвестбанк АД, но за кратко. След това около 10 години е собственик и управител на малка фирма, до появата му отново през 2022 г. като председател на Съвета на директорите на болница "Лозенец" по времето на проф. Асена Сербезова. До кандидатурата на Станимир Михайлов се стигна след като изборът на управител претърпя неочакван обрат.

Преди седмица предходният претендент Иванка Динева, предложена от ГЕРБ, изтегли съгласието си и се отказа да участва в избора, а номинацията проф. Жени Стайкова, предложена от БСП, не бе одобрена от народните представители. Като потенциални кандидати за поста се спрягаха още и имената на д-р Илко Семерджиев - бивш министър на здравеопазването, доц. Момчил Мавров - началник на кабинета на служебния министър Асен Меджидиев и председател на Надзорния съвет на НЗОК, д-р Бойко Пенков - заместник-министър на здравеопазването в сегашния кабинет и д-р Благомир Здравков - директор на държавната специализирана болница по детски заболявания.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Едва ли могат да се очакват съществени промени в тази институция! Нейната работа се основава на един противоконституционен закон! Който в същото време противаречи на основните критерии на Закона за Здравето! Така че в този смисъл статуквото ще продължи! И Българските здравно осигурени лица ще продължават да не получават медицинската помощ която трябва да им се гарантира! За да поддържат здравословното си състояние! Защото ще трябва да издържат и същите тези лекари които не могат да им помогнат! - Нищо ново под Слънцето! Но това си е политическа Далавера! Или Завера!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Катастрофи в България
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: