Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Явор Божанков, БСП: Наши политики са пенсиите, социалните придобивки, безплатните детски градини
Автор: Екип Ruse24.bg 10:52 / 17.09.2022Коментари (0)382
© bTV
"В момента Европа тръгва отново по пътя на ядрената енергетика, като я приравнява на преходна зелена енергия и вижда, че в това има бъдеще, тоест БСП излиза права и издържа теста на времето. Ние сме за развитие и на АЕЦ “Козлодуй“, и на нова ядрена мощност, при пазарни условия, доказана безопасност и бизнес модел.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ във Велико Търново Явор Божанков в ефира на bTV.

По темата с газа той обясни, че левицата е за преговори с всички възможни доставчици, включително и “Газпром“. "Така и не разбрах от служебния кабинет кой преговаря. Няма отговор и на въпроса защо от седем танкера само един е взет, пък шест ги няма“, коментира още Явор Божанков.

В предаването “Лице в лице“ той обясни, че служебният кабинет може да влияе на изборния процес и за съжаление, в момента го прави в полза на ГЕРБ и ДПС. Като пример той даде назначаването на кадри от ИТН, ГЕРБ и ДПС, които свалиха правителството, като министри и зам.-министри. "Служебният кабинет не се интересува от разкриване на злоупотреби, а само от предишния кабинет. Не споменават ГЕРБ и ДПС, Гешев вече не съществува, прокуратурата не е тема. Цялата им атака е към последното управление, а това е в полза на Борисов“, категоричен бе кандидатът за народен представител.

БСП категорично изключва бъдеща коалиция с ГЕРБ. "Страната има нужда от правителство без ГЕРБ. Трябва да има редовен кабинет, защото без него държавата не може да има бюджет, тоест не може да направи компенсации за цената на газа, не може да продължи социалната политика, не може да посрещне предизвикателствата от инфлацията. Ние работим за редовно правителство, но то категорично не може да включва ГЕРБ и ДПС, защото те са част от проблема, а не решението му“, обясни Божанков и призова хората да излязат и да гласуват, защото ДПС и ГЕРБ работят усилено и съвсем не са се предали.

По думите му, мафията няма цвят, партия и идеология - тя е проникнала във всички нива на държавата. "Вярвам, че идеалната коалиция ще дойде в близките години, когато отстраним мафията от властта, нейните механизми за източване на държавата, икономическите ѝ кръгове и се състезаваме на принципна основа - кое е най-правилно за България“, счита кандидатът за народен представител.

"Ние управлявахме социалната политика, индустрията, туризма и земеделието и там имаме добри резултати“, заяви Явор Божанков и продължи: "Повишихме пенсиите, сега всички партии в кампания говорят за пенсии, социални придобивки, безплатни детски градини. Това е наша политика, изработена и защитена от нас. Ние не ревнуваме от това, нашата сила е да убеждаваме, защото доскоро тази тема беше само на БСП. Ние убедихме всички да я подкрепят, защото това е бъдещето“, категоричен е той и отчете като голям пропуск на предишната коалиция, че не са започнали с антикорупционното законодателство още първата седмица.

На финала Божанков заяви: "Никога повече страх, никога повече ГЕРБ на власт. Стига експерименти с България в проекти, сценаристи и хора, които искат, но очевидно не могат. Време е за хора, които могат, с номер 28 в бюлетината за социална и сигурна държава.“

Още по темата: общо новини по темата: 652
22.02.2023 »
26.01.2023 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: