Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Явор Нотев за тежката катастрофа в столицата: Причините за неадекватното поведение на водача може да са различни от алкохол и наркотици
Автор: Екип Ruse24.bg 08:42 / 10.05.2023Коментари (0)310
©
За да няма противоречия и колебания в обществото и да се губи доверие в процедурата при случаи като тежката скатастрофа с две жертви не трябва да има промяна в експертния извод, защото това винаги създава подозрение за нещо нередно. Това каза в предаването "България, Европа и светът" на "Фокус" Явор Нотев, дългогодишен зам.-председател на Народното събрание, топ адвокат по криминални дела в България и по тежки катастрофи. "Едни и същи са научните методи, които се прилагат, специалните знания, които се прилагат, и в крайна сметка при различни изводи човек наистина се чуди на какво се дължи тази разлика", допълни той. 

Според него, очакването, че нещо се крие, е насадено очакване за проблеми със съответното заключение. "При един такъв случай, който беше под прожекторите на общественото внимание, се проявява разнобой в експертните заключения и респективно се случва така, че слушателите, които имат само тази информация, губят доверие в съответните институции. Не може по такъв важен въпрос да има колебание и различия, не би трябвало да има. Спомняме си случая – то беше огромен проблем, повдигнат и поднесен на общественото внимание, с достоверността на пробите, които като че ли станаха недостоверни тогава, когато трябваше да бъдат приложени. Много специалисти се изказаха, аз съм склонен да се отнеса с доверие към тези, които наистина знаят в дълбочина начините за установяване на наличие на съответните вещества в организма на водачите. И в този смисъл бих отговорил, че ако един свидетел на място е видял залитане, неадекватно поведение на младежа, който току-що е допуснал такова тежко произшествие, при което са лишени от живот двама човека, който е преживял и удар в уличен стълб, доколкото съм информиран, той, разбира се, би могъл да има неадекватно поведение по причини, различни от употребата на алкохол и на упойващи вещества" ,добави Нотев. 

"Имам предвид замаяност, неадекватност поради изпитания шок. Биха могли да го обяснят по-добре и психолози, и лекари. Аз не зная неговото физическо състояние какво е след този, последния удар, но бих се доверил на това, което ще ни кажат при кръвния анализ съответните специалисти. Химиците имат за задача от взетата кръвна проба несъмнено да ни убедят има или не наличие на съответните забранени субстанции в организма", посочи още Нотев.

Петя КУЗЕВА

Още по темата: общо новини по темата: 58
17.09.2023 »
01.09.2023 »
01.09.2023 »
30.08.2023 »
29.08.2023 »
12.06.2023 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: