Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Юридическият факултет на СУ "Св. Климент Охридски" изпревари Харвард
Автор: Екип Ruse24.bg 11:24 / 23.03.2023Коментари (0)307
© БНТ
Огромен успех за Юридическия факултет на СУ "Свети Климент Охридски" - факултетът зае първо място в Европа и трето място в света в престижната класация на международни състезания по право NICA Law school ranking. Класацията сравнява представянето на юридическите факултети по света на базата на проведени състезания.

"Това наистина е значим успех, както за факултета, така и за нашите студенти и техните партньори. Става въпрос за 15 състезания и повече, така че това е един колосален успех, съвкупен. Друг успех е, че състезанията са на английски език, така че нашите отбори побеждават студенти, на които английският език е роден", каза в "Денят започва" доц. д-р Мартин Белов, зам.-декан на Юридическия факултет.

А опитът, който студентите трупат по време на състезанията, е изключително ценен за бъдещата им кариера в правото, допълват треньори на отборите.

"В различните състезания се засягат различни материи като повечето от тях не се преподават в университета и затова започваме още лятото. След това излизат казусите на всяко едно от състезанията и започваме да подготвяме писмени защити от двете страни. Това е тежък труд, защото започваме от нулата - да проучваме казуса, да избираме най-силните аргументи, да ги защитим писмено, да ги изразим убедително. След това започва подготовката за устната фаза, която изисква много по-различен набор от умения. Там тренираме говоренето - да си изразим убедително пред съдиите позицията, да я защитим и да сме по-добри от отсрещния отбор. Това дава безценен опит и се надявам да бъде използван от участниците в бъдещите им кариери", каза Петя Аджопова, треньор.

"Аз започнах кариерата си в международните състезания по право като участник преди повече от 10 години и оттогава досега не съм спирала да се занимавам с тях. Емоцията е коренно различна, но това, което получаваш като усещане, тренировка и подготовка са ценни качества, които продължаваш да използваш през целия си професионален път", изтъкна гл.ас. Цветелина Димитрова, треньор.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
Парламентарни избори 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: